Σοβαροί τραυματισμοί παιδιών από κροτίδες: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ 27χρονος από το Λεωνίδιο - Ακρωτηριασμοί σε δύο παιδιά

Παιδιά από τη Σύμη, το Αγκίστρι, τη Ρόδο και την Πύλο τραυματίστηκαν σοβαρά από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά - Ένας από τους τραυματίες από το Λεωνίδιο νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Για ακόμη μία χρονιά δεν έλειψαν οι τραυματισμοί από κροτίδες και βεγγαλικά με αποτέλεσμα δύο ανήλικα παιδιά από το Αγκίστρι και τη Σύμη να υποστούν ακρωτηριασμό στα δάχτυλα των χεριών τους ενώ στη ΜΕΘ νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας ακόμη τραυματίας από το Λεωνίδιο.

Στο Λεωνίδιο, τέσσερα νεαρά άτομα τραυματίστηκαν λίγο μετά την Ανάσταση  στην προσπάθεια τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά. Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ένας από τους τραυματίες μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Παράλληλα, σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται τα δύο παιδιά από τη Σύμη και το Αγκίστρι που επίσης τραυματίστηκαν από κροτίδες. Στη Σύμη ένα 13χρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να υποστεί  μερικό ακρωτηριασμό των τεσσάρων δαχτύλων στο δεξί χέρι και να τραυματιστεί στο πρόσωπο. Στο Νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» διακομίστηκε λίγο μετά την Ανάσταση  και ένα αγόρι 14 ετών από το Αγκίστρι. Το παιδί υπέστη πολλαπλά εγκαύματα από κροτίδα και ακρωτηριασμό επίσης τεσσάρων δακτύλων του αριστερού χεριού, ενώ τραυματίστηκε και στο δεξί. 

«Ξέρω ότι ένα παιδάκι έχει χτυπήσει και μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο στην Αθήνα Το παιδί νοσηλεύεται στο Παίδων Αγία Σοφία όπου θα υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων», δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας 

«Με τα δάχτυλά του κάποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει, στο αριστερό χέρι. Σε μια απόσταση 200 μέτρων από την εκκλησία με τα βαρελότα και αυτά δημιουργήθηκε το πρόβλημα» δήλωσε ο δήμαρχος Αγκιστρίου Ιωάννης Αθανασίου.

Στη Ρόδο, ένα επτάχρονο κοριτσάκι υπέστη σοβαρά εγκαύματα από βεγγαλικό που έσκασε δίπλα της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Αυτόπτης μάρτυρας μιλάει αποκλειστικά στον ΣΚΑΙ και περιγράφει πως έγινε το σοκαριστικό περιστατικό.

«Πραγματοποιήθηκε έτσι μια έκρηξη με μια φλόγα η οποία κινήθηκε προς τον κόσμο που καθόταν  εκεί τριγύρω και έβλεπε και υπήρξε πανικός για λίγα δευτερόλεπτα γιατί πέρασε μέσα από κάποιους ανθρώπους. Έμαθα εκεί υπήρξε και ένας τραυματισμός, ενός μικρού παιδιού, ενός κοριτσιού γύρω στα έξι χρονών»

Το κορίτσι νοσηλεύεται με εγκαύματα στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Από κροτίδα τραυματίστηκε και ένας οκτάχρονος με καταγωγή από την Αλβανία στην Πύλο. Ο ανήλικος βρέθηκε με έναν φίλο του έξω από τον ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, όπου βρήκαν μία κροτίδα, η οποία φαινόταν να μην έχει σκάσει. Προσπάθησε να την ανάψει, αλλά αυτή έσκασε στο χέρι του τραυματίζοντας τον σοβαρά στον αντίχειρά. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλου και από εκεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Όμως κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Αθήνας και έτσι με μέριμνα της οικογένειάς του διακομίστηκε σε Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Πηγή: skai.gr