ΚΑΙΡΟΣ

Ανακοίνωση-καταπέλτης των δικαστικών για τις απειλές Ρουβίκωνα

Για μεθόδους «φασιστικού τύπου» προκειμένου να καμφθούν οι δικαστές για να αποφανθούν υπέρ του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, στον απόηχο των πρόσφατων απειλών που διατύπωσε ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα».

Η Ένωση αποδοκίμασε έντονα τις απειλές που εκτοξεύθηκαν κατά των δικαστών, που πρόκειται να λάβουν απόφαση την προσεχή Πέμπτη για το αίτημα Κουφοντίνα να του χορηγηθεί άδεια, και κάλεσε την πολιτεία να αποδοκιμάσει αλλά και να λάβει μέτρα για την αμερόληπτη κρίση των δικαστών.

Στην σκληρή ανακοίνωσή της η Ένωση επισημαίνει πως η απειλή κατά της ζωής δικαστικών λειτουργών συνιστά εγκληματική πράξη, η οποία συνάμα «δυσφημεί» τους έντιμους κοινωνικούς αγώνες που έχουν δοθεί ή δίνονται στο πλαίσιο της δημοκρατίας.

Η Ένωση καλεί την πολιτεία να προστατεύσει τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, να διασφαλίσει τις συνθήκες που επιτρέπουν την ανεπηρέαστη άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες απειλές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου