Ανακοινώσεις Πλεύρη μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου, στο πλαίσιο της συνεχούς επιδημιολογικής επιτήρησης, υπό την σκιά της επικράτησης της παραλλαγής «Όμικρον» και αξιολόγησης των μέτρων που ελήφθησαν για την μείωση της διασποράς του ιού.

Από τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων θα εξαρτηθεί αν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις με την λήξη της συνεδρίασης της επιτροπής. 

Ο σχεδιασμός είναι τα νέα μέτρα να ισχύσουν μετά την Πρωτοχρονιά, όπως μας είχε εισηγηθεί η επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Αλλά, όπως είχαμε πει εξ αρχής, περιμένουμε να τοποθετηθούν οι ειδικοί στη σημερινή συνεδρίαση, στην οποία θα αποτιμηθεί η κατάσταση των τελευταίων 4-5 ημερών τόσο στο σκέλος των κρουσμάτων όσο και στο σκέλος της τήρησης των μέτρων, έτσι ώστε να πάρουμε αποφάσεις, ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Θεωρώ, πρόσθεσε, ότι μένουμε στο αρχικό σενάριο που είχαμε πει, δηλαδή για μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά. Αν χρειαστούν, όμως, παραπάνω περιοριστικά μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά, θα συμβεί και αυτό. Εξήγησε ότι τα νέα μέτρα θα αφορούν τη βραδινή διασκέδαση και τα γήπεδα. Δεν εξετάζεται, προς το παρόν, καμία αλλαγή στη λειτουργία των σχολείων. Είναι τρία τα επίπεδα αναφορικά με τους περιορισμούς στη διασκέδαση, είπε ο κ. Πλεύρης. «Δεν λέω ότι θα αποφασιστούν και τα τρία, θα εισηγηθεί η Επιτροπή».

Tα επίπεδα αυτά έχουν να κάνουν με το ωράριο, τη μουσική, τους καθιστούς-όρθιους και τις μετρικές αποστάσεις. Αυτό είναι το πακέτο που εξετάζεται στη διασκέδαση. Δεν μας ανησυχεί τόσο η εστίαση, αλλά κυρίως η βραδινή διασκέδαση.

Επίσης, αντικείμενο συζήτησης είναι τα γήπεδα. Ενώ στα σινεμά και στα θέατρα φαίνεται ότι τηρούνται τα μέτρα και δεν χρειάζεται να γίνουν αλλαγές, στα γήπεδα, δυστυχώς, παρόλο που μπαίνει και η Αστυνομία και κάνει έλεγχο εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι φίλαθλοι δεν τηρούν τα μέτρα, οπότε εκεί σίγουρα θα υπάρχουν παρεμβάσεις.

Τέλος, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι πολίτες, όπως είπε, φορούν διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας, ενώ με την τηλεργασία θα υπάρξει αποσυμφόρηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ