Ανακοινώνονται κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα για τους μετανάστες

Σε ανακοινώσεις για το πού θα γίνουν τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα για τους μετανάστες θα προχωρήσει η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι πρώτες ανακοινώσεις θα αφορούν πρώτα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στη συνέχεια θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για κλειστά κέντρα στην ενδοχώρα. Προς την κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει παλιές βιομηχανικές μονάδες. 

Κατά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες στην οποία παρέστη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνονται 400 συνοριοφύλακες στον Έβρο, 500 νέοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες ασύλου στα νησιά και στην ενδοχώρα, και 800 άτομα για τη φύλαξη των συνόρων στα νησιά και για τη φύλαξη των Κέντρων.

Την επίδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης  προς τα νησιά στο μεταναστευτικό/ προσφυγικό ζήτησε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός από τους περιφερειάρχες κατά την τακτική συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου.

«Δεν γίνεται να δίνω μάχη και να ζητάω αλληλεγγύη από την Ευρώπη όταν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες.  «Δεν μεγεθύνουμε το πρόβλημα, αλλά δεν το υποτιμούμε κιόλας» επισήμανε.

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό στέλνει το μήνυμα ότι «το σύστημα σφίγγει» καθώς όσοι δικαιούνται άσυλο, θα το παίρνουν και όσοι δεν δικαιούνται, θα επιστρέφουν. 
 

Πηγή: skai.gr