Aναδείχθηκε η Λεωφόρος των Ηρώων του 1821 στο Πεδίον του Άρεως (φωτο)

Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί και το ΥΠΠΟ συντηρεί, αναδεικνύει και προβάλλει διαδικτυακά τη Λεωφόρο των Ηρώων του 1821 στο Πεδίον του Άρεως. 

Σημειώνεται πως άμεση και τελέσφορη ήταν η ανταπόκριση της κ. Φωτεινής Πιπιλή στην έκκληση του Συλλόγου «Αθηνά - Πεδίον του Άρεως», με επιστολή τους από τις 5 Ιανουαρίου 2021, να προωθήσει στις αρμόδιες αρχές το αίτημα του Συλλόγου για επαναλάξευση των στοιχείων των Αγωνιστών στις 16 προτομές του ιστορικού μνημείου, με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Αμέσως η βουλευτής έστειλε σχετική επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη – το Πεδίον του Άρεως ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Αθηνών – ενώ επισκέφθηκε το χώρο για να διαπιστώσει η ίδια την αναγκαιότητα της παρέμβασης της και αμέσως συνέταξε και δεύτερη επιστολή προς τον Περιφερειάρχη, συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό, καθώς η εικόνα του χώρου ήταν αποκαρδιωτική, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο χώρος τιμής των προγόνων μας παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Απαιτείται άμεσα η κατάλληλη τεχνική συντήρηση των προτομών αλλά και η εν γένη περιποίηση του χώρου, καθώς όλες σχεδόν οι προτομές βρίσκονται σε κακή κατάσταση, μέχρι και "μαλλιά" από βρύα έχει αποκτήσει η Μαντώ Μαυρογένους».

Από την πλευρά του αμέσως ο Περιφερειάρχης επικοινώνησε με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και αποφασίστηκε η ανάληψη του έργου από τα εξειδικευμένα συνεργεία του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και η έκδοση δύο ειδικών κονδυλίων από την Περιφέρεια Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 64.800 ευρώ, για τη συντήρηση και την ανάδειξη του βουλεβάρτου με τις προτομές των πρωταγωνιστών της Παλιγγενεσίας.

Η βουλευτής δεν κρύβει την ευαρέσκειά της, πρώτον για την ευαισθησία του Συλλόγου «Αθηνά - Πεδίον του Άρεως» που επεσήμανε την ανάγκη αναβάθμισης του χώρου και δεύτερον για την άμεση και ουσιαστική λύση που δόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές, τον Περιφερειάρχη Αττικής και την Υπουργό Πολιτισμού.  

Πηγή: skai.gr