της Σταματίνας  Σταματάκου

Νωρίς το πρωί στο SKAI.gr έφθασε καταγγελία για αλυσοδεμένο κουτάβι ράτσας πιτ μπουλ, ηλικίας μόλις 4 μηνών, το οποίο βρίσκεται χωρίς τροφή και το νερό του έχει γίνει πάγος. Το σκυλί διαβιεί σε αυτές τις συνθήκες τους τελευταίους μήνες παρά τις καταγγελίες που έχουν γίνει στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης και έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα. Το κουταβάκι κλαίει καθημερινά και αναποδογυρίζει το άδειο μπολ του φαγητού του. Από χθες μέχρι σήμερα τρέμει από το κρύο και προσπαθεί να προστατευτεί μέσα στο χιονιά. 

Η γνωστή για την φιλοζωική της δράση Φωτεινή Κομμά που μένει απέναντι από το συγκεκριμένο σπίτι στην Κυψέλη δηλώνει στο SKAI.gr: "Η συγκεκριμένη οικογένεια κακοποιεί συστηματικά ζώα συντροφιάς. Δύο σκύλοι έχουν βρει φρικτό θάνατο στο παρελθόν, ο ένας σκύλος, ράτσας βέλγικου ποιμενικού, που είχαν πριν χρόνια ζούσε μόνιμα στην ταράτσα δεμένος και κρεμάστηκε από την ίδια του την αλυσίδα και ο άλλος, ράτσας persa canario, πέθανε λίγο πριν τα Χριστούγεννα σκελετωμένος και γεμάτος πληγές. Χαρακτηριστικό είναι ότι το άψυχο σώμα του πετάχθηκε στα σκουπίδια. Όλες οι συστάσεις και οι καταγγελίες έπεσαν στο κενό και έτσι απέκτησαν το κουταβάκι που αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα στα χιόνια αβοήθητο, το μόνο που μπόρεσα είναι να του πετάξω μια χούφτα φαγητό. Δυστυχώς ο φαύλος κύκλος της φρίκης συνεχίζει ατιμώρητος". 

Η μόνιμη αλυσόδεση των σκύλων είναι παράνομη, τιμωρείται με πρόστιμο και αποτελεί είδος κακοποίησης. Επίσης, ένα ζώο εν μέσου ψύχους είναι αδύνατο να επιβιώσει χωρίς τροφή, χαρακτηριστικό είναι ότι χωρίς τροφή μπορεί να επιβιώσει ένας μεγαλόσωμος σκύλος μόλις 17 ώρες, με την προϋπόθεση ότι δεν είναι βρεγμένος. Για το συγκεκριμένο περιστατικό το SKAI.gr έχει ήδη ενημερώσει την άμεση δράση.

Ενημέρωση: Το ζώο αφαιρέθηκε από εθελοντές, δυστυχώς χωρίς τη συνδρομή της αστυνομίας η οποία ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να μεταβεί λόγω καιρικών φαινομένων. Θα φιλοξενηθεί μέχρι να βρει υπεύθυνη υιοθεσία.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις