Αλβανία: Ημέρα πένθους για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη η Κυριακή 5 Μαρτίου - Το «ευχαριστώ» του Δένδια

«Σας ευχαριστούμε γείτονες» απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας με μήνυμα του στο twitter

Ημέρα εθνικού πένθους για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη κήρυξε την Κυριακή 5 Μαρτίου ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Χθες, η ολομέλεια της Αλβανικής Βουλής τήρησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τραγικού συμβάντος. Σύμφωνα με αλβανικές πηγές, στο μοιραίο τρένο επέβαιναν και Αλβανοί πολίτες, πέντε εκ των οποίων μέχρι χθες αγνοούνταν και άλλοι πέντε είχαν τραυματιστεί.

Τη θλίψη του για τη συνταρακτική τραγωδία, εξέφρασε και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

Σημειώνεται ότι ο Έντι Ράμα, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο «Facebook», ότι η Αλβανία θα τιμήσει τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη την Κυριακή (5.3.2023) με την κήρυξη της ημέρας εκείνης ως ημέρας εθνικού πένθους για τη χώρα, ενώ οι αλβανικές σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτίρια.

Ο Έντι Ράμα τόνισε η τραγωδία της Ελλάδας στα Τέμπη είναι και τραγωδία της χώρας του.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας επισήμανε ότι στη μοιραία σύγκρουση των δυο τρένων χάθηκαν και Αλβανοί πολίτες και ανέφερε ότι «ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν στο τρομερό δυστύχημα είναι και δικός μας και αυτή είναι μια από εκείνες τις στιγμές της ζωής, που μια μεγάλη απώλεια του γείτονα δεν συγκρίνετε με εκατό χαρές και οι ζωές μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τις κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερες».

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με μήνυμά του στο twitter ανέφερε «εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την απόφαση να κηρύξουν την Κυριακή ημέρα πένθους στην Αλβανία» Σας ευχαριστούμε γείτονες 🇦🇱 & PM @ediramaal προσωπικά που μοιραστήκατε τον πόνο μας, είμαστε βαθιά συγκινημένοι

Πηγή: skai.gr