Περιορίζεται η φωτιά στο Αλιβέρι - Επιχειρούν εναέρια μέσα

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη επ' αυτοφώρω ενός 75χρονου ο οποίος κάπνιζε τα μελίσσια του την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. 

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο Αλιβέρι Ευβοίας σε αγροτοδασική έκταση,  στην περιοχή Μηλάκι. 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό που μίλησε στον ΣΚΑΙ η εικόνα είναι καλύτερη αυτή την στιγμή, σε σχέση με χθες το βράδυ. Η κεφαλή του μετώπου είναι κοντά στον Προφήτη Ηλία σε μια κορυφογραμμή απέναντι από τον οικισμό Μηλάκι.

Διευκρίνισε πως δεν κινδύνευσε ούτε το εργοστάσιο της ΔΕΗ, ούτε το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής και δεν χρειάστηκε η εκκένωση οικισμού.

Ανέφερε ότι  το μέτωπο  της φωτιάς απέχει περίπου 2 - 2.5  χιλιόμετρα  από τον οικισμό Καλέντζι όπου έχουν παραταχθεί πολλές δυνάμεις για να μην περάσει η φωτιά. 

Αποκάλυψε ότι έγινε μια σύλληψη επ' αυτοφώρω ενός 75χρονου ο οποίος κάπνιζε τα μελίσσια του την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. 
Στην περιοχή επιχειρούν  107 πυροσβέστες με 35 οχήματα  6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και υδροφόρες των  ΟΤΑ καθώς και ένα ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν ολονύχτια μάχη, ώστε το μέτωπο της φωτιάς να μείνει στην πλαγιά του Προφήτη Ηλία και να μην επεκταθεί, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας δόθηκε εντολή να απογειωθούν και εναέρια μέσα, ώστε να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Πηγή: skai.gr