Προφυλακίστηκε η 29χρονη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στον Αλιάκμονα

Η απολογία της ενώπιον του Ανακριτή διήρκησε πάνω από τρεις ώρες - Αρνείται την κατηγορία για δολοφονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Προφυλακιστέα, μετά την απολογία της σε εισαγγελέα και ανακριτή, κρίθηκε η 29χρονη μητέρα του μωρού που βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα.

   Η γυναίκα, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρνείται την κατηγορία και ισχυρίζεται ότι το 11 μηνών μωρό της μπουσούλησε, γλίστρησε και έπεσε στο νερό. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Αντώνης Μπιδέρης, η 29χρονη δήλωσε μετανιωμένη που άφησε αβοήθητο το παιδί της, ενώ ο ίδιος ζήτησε να βρεθεί και να προσκομιστεί οπτικοακουστικό υλικό από το φράγμα του Αλιάκμονα.

   Για την 29χρονη, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα καθώς είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές, διατάχθηκε και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Σύμφωνα με το thestival.gr η απολογία της ενώπιον του Ανακριτή διήρκησε πάνω από τρεις ώρες και τα όσα ισχυρίστηκε δεν τον έπεισαν με αποτέλεσμα να κριθεί προφυλακιστέα.

Σε δηλώσεις της ο δικηγόρος της 29χρονης, Αντώνης Μπιδέρης, σημείωσε πως η 29χρονη εμμένει στην αρχική της θέση και αρνείται την κατηγορία για δολοφονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. “Αυτό για το οποίο μετανιώνει είναι ότι άφησε αβοήθητο όταν αντιλήφθηκε ότι αυτό βρίσκεται στα νερά του Αλιάκμονα“.


Ο Ανακριτής ζήτησε βιντεοληπτικό υλικό από τη διαδρομή της 29χρονης από τη Βέροια έως το φράγμα του Αλιάκμονα. Μάλιστα, διατάχθηκε και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η οποία θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Η 29χρονη θα παραμείνει στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας και στη συνέχεια θα οδηγηθεί σε κατάστημα κράτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής ήταν ιδιαίτερα πιεστικός όσον φορά τη γεωγραφική τοποθεσία όπου εντοπίστηκε το βρέφος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ταυτίζονται τα λεγόμενα με τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Κλιμάκιο της Αστυνομίας διενήργησε έρευνα στο σπίτι της 29χρονης για να συλλεχθούν στοιχεία, ενώ αναζητείται ο οδηγός του ταξί που μετέφερε τη μητέρα από τη Βέροια στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Πηγή: Skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, thestival.gr