Αλέξης Κούγιας στον ΣΚΑΪ: Προμελετημένη η δολοφονία του Γραικού (video)

« Η δολοφονία του Δημήτρη Γραικού ήταν προμελετημένη», εξέφρασε στον ΣΚΑΙ ο δικηγόρος της οικογένειας του επιχειρηματία, Αλέξης Κούγιας λίγο πριν να εισέλθει εντός των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης μαζί με την χήρα του άτυχου άνδρα η οποία και επρόκειτο να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Ο κος Κούγιας ανέφερε ειδικότερα, ότι τα στοιχεία υποδεικνύουν πως το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο καθώς οι λάκκοι στους οποίους θάφτηκαν η σορός και το αυτοκίνητο, είχαν ανοιχτεί δύο μέρες πριν. 

Παράλληλα, διατύπωσε μια προσωπική του εκτίμηση, που μένει να επαληθευτεί με την ολοκλήρωση των ερευνών , για ύπαρξη συνεργού που παραμένει ασύλληπτος.

Ο κος Κούγιας ανέφερε εκτός των άλλων πως αυτό που προσδοκάται είναι η χήρα του Γραικού να «ακούσει ένα συγγνώμη»  και από όλους αυτούς που κατά το διάστημα των ερευνών  άφησαν υπαινιγμούς για δήθεν ανάμειξη της στην εξαφάνιση του συζύγου της.

Πρόσθεσε δε, πως τόσο, η χήρα όσο και τα παιδιά του δολοφονηθέντα μετέβησαν σήμερα στο δικαστικό μέγαρο προκειμένου να βοηθήσουν τις αρχές, με σημαντικές πληροφορίες που διαθέτουν, να διαλευκάνει την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως ανέφερε ο κος Κούγιας ανάμεσα σε όλα, υπάρχουν ενδείξεις πως το ποσό που χρώσταγε ο θύτης στο θύμα ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που υπολογίζεται και ενδεχομένως να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

"Τον είδα μόνο μια φορά στα σφαγεία όταν και έτυχε να επισκεφτώ το σημείο με δημοσιογράφους, τον κάλεσαν να έρθει και τότε τον γνώρισα,  μετά την εξαφάνιση", δήλωσε μιλώντας στην κάμερα και  η χήρα του Δημήτρη Γρεκού 

«Δεν μου είπε τίποτα, αλλά εγώ του είπα ότι ξέρω βάσει των στοιχείων που είχε γράψει ο σύζυγος μου, ότι μας οφείλει χρήματα και μου απάντησε να μην ανησυχώ γιατί δεν πρόκειται να μας αδικήσει και θα πάρουμε πίσω ό,τι μας χρωστάει,», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο δολοφόνος την είχε καλέσει στο τηλέφωνο μια φορά για να την ρωτήσει αν υπάρχουν νεότερα ενώ όπως έγινε γνωστό αργότερα, φρόντιζε να επικοινωνεί συχνά προκειμένου να ρωτήσει πως πάνε οι έρευνες για τον εντοπισμό του φίλου του.

Όπως παραδέχτηκε η χήρα, η  συνειδητοποίηση ότι ο άνδρας της είναι νεκρός, παρά το γεγονός ότι πλέον είχε χάσει τις ελπίδες της να τον βρει ζωντανό, είναι τόσο βαριά που δεν την αφήνει να  χαρεί έστω για το γεγονός πως αποδεικνύεται η μη εμπλοκή της στην υπόθεση.

« Το σημαντικό είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη», εξέφρασε με τον Αλέξη Κούγια να προσθέτει πως επίσης «Σημαντικό είναι να αποκατασταθεί η υπόληψη της χήρας του θύματος».
Πηγή: skai.gr