Ακύρωσε η ΑΑΔΕ το πρόστιμο στη γιαγιά για τα τερλίκια

Ακυρώθηκε και επισήμως από το διοικητή της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) Γιώργο Πιτσιλή το πρόστιμο των 2,5 χιλιάδων ευρώ που είχε επιβληθεί υπηρεσιακώς στην ηλικιωμένη που πουλούσε τερλίκια στη Θεσσαλονίκη. 

Ο κύριος Πιτσιλής επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη του Πάσχα για το λόγο αυτό την εφορία Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με το δικηγόρο της οικογενείας της ηλικιωμένης Χαράλαμπο Αποστολίδη και επιλύθηκε τυπικά το θέμα.

Μετά τη συνάντηση που είχε με την προϊσταμένη Ζωή Κωτσιοπούλου, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν φαίνεται να προκύπτει άσκηση παράνομης επαγγελματικής δραστηριότητας κατά σύστημα. «Στόχος μας είναι να δείξουμε κατανόηση και ευαισθησία στις περιπτώσεις, όπου απαιτείται και η επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με την 90χρονη συμπολίτη μας, αποτελεί έμπρακτη προσήλωση στο στόχο αυτό», δήλωσε ο κ. Πιτσιλής. «Ομως», συνέχισε, «δεν μένουμε μόνο στη μία περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας».

«Χρειάζεται ο νομοθέτης να επανεξετάσει συνολικά το σχετικό πλαίσιο κι εμείς στην ΑΑΔΕ είμαστε έτοιμοι να τα δούμε όλα αυτά από κοινού. Κατανόηση, ευαισθησία, αλληλεγγύη και πάταξη της φοροδιαφυγής μπορούν να συνυπάρξουν και θα συνυπάρξουν», κατέληξε ο κ. Πιτσιλής.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας της 90χρονης ευχαρίστησε για την παρέμβασή του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί, όπως είπε, «αντιλήφθησαν άπαντες ότι η εκδοθείσα πράξη αντιβαίνει στις αρχές της χρηστής και δημόσιας διοίκησης».