Αγρίνιο: Δεν έχει συλληφθεί ο 28χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια 4χρονου – Τι δηλώνει ο δικηγόρος του

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Αγρινίου, από τη νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανηλίκου, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 28χρονου φερόμενου ως δράστη.

«Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της. Η νεότερη εξέλιξη, αυτή της δημοσιοποίησης, για εμάς ήταν αναμενόμενη. Θα ακολουθήσει η απολογία του φερόμενου δράστη και αναμένουμε εξελίξεις. Έχουμε εμπιστοσύνη στις διωκτικές αρχές, μιας και στο θέμα επιδείχθηκε άψογη επιστημονική και νομική προσέγγιση» δήλωσε στο agriniopress, ο Παντελής Βαμβακάς, δικηγόρος του 28χρονου που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 4χρονου στο Αγρίνιο.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Αγρινίου, από τη νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανηλίκου, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 28χρονου φερόμενου ως δράστη.

Η υπόθεση αυτή από το Αγρίνιο έχει γίνει γνωστή από τον φετινό Φεβρουάριο, όταν την αποκάλυψε η Σοφία Μπεκατώρου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με τις υποθέσεις που έχουν καταγραφεί στην πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας.

Έκτοτε, σύμφωνα με το agriniopress.gr, οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές κινήθηκαν με μυστικότητα, εφαρμόζοντας επιστημονικές μεθόδους, ώστε να φτάσουμε στην άσκηση ποινικών διώξεων για τις γενετήσιες πράξεις και την δημοσιοποίηση των στοιχείων του 28χρονου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, όλα αυτά τα αρρωστημένα γίνονταν σε γνώση της μητέρας του η οποία ήταν νταντά του παιδιού.

Δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία, αλλά δεν έχει συλληφθεί

Απορίες έχει προκαλέσει το γεγονός ότι αν και τα στοιχεία του νεαρού έχουν δημοσιοποιηθεί, αυτός δεν έχει ακόμη συλληφθεί. Κάτι που σύμφωνα με νομικές πηγές δεν αποκλείεται πάντως να γίνει τα επόμενα 24ωρα.

Μητέρα και γιος έδωσαν ανωμοτί καταθέσεις στην Αστυνομία και υπέβαλαν υπόμνημα με τη δική τους εκδοχή. Η περίπτωση του νεαρού εξετάστηκε από Στρατοδικείο, καθώς όσα καταγγέλθηκαν συνέβησαν όταν εκείνος υπηρετούσε τη θητεία του.

Ως προς την δημοσιοποίηση των στοιχείων του αυτή έγινε στο πλαίσιο «της προστασίας του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος».

Παράλληλα επειδή υπάρχει και η περίπτωση να έχουν τελεστεί και άλλα αντίστοιχα αδικήματα, έχουν δοθεί και τα τηλέφωνα 2641022520, 2641030168 & 2641030173 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, με δεδομένη την τήρηση των ανωνυμίας και του απορρήτου της επικοινωνίας.

Πηγή: pelop.gr