Άγονος ο διαγωνισμός για το Νέο Διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι

Άγονος απέβη ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα κατασκεύαζε το Νέο Διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι της Κρήτης.

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα προκηρυχθεί με ανοικτή διαδικασία νέος διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου, με επαναπροσδιορισμό των τεχνικών χαρακτηριστικών του και κατασκευή κατά φάσεις, ώστε να βελτιωθεί η χρηματοοικονομική βιωσιμότητα του έργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 900 εκ. ευρώ, με τη χρηματοδοτική συμβολή του δημοσίου να κυμαίνεται σε 220 εκ. ευρώ.

Αν και η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση ενός σύγχρονου αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου Κρήτης, δεν είναι λίγοι εκείνοι, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον αντιπρόεδρο της Aegean Ευτύχιο Βασιλάκη, που έχουν ασκήσει έντονη κριτική στην κατασκευή του αερολιμένα στο Καστέλλι. Ο κ. Βασιλάκης και άλλοι φορείς τις αεροπορικής αγοράς θεωρούν ότι το υπάρχον αεροδρόμιο του Ηρακλείου με παρεμβάσεις ύψους 50 εκ. ευρώ μπορεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες της Κρήτης δίχως να χρειαστεί να ξοδευτούν πολλαπλάσια χρήματα για την κατασκευή αεροδρομίου στο Καστέλλι.
Πηγή: Αχιλλίας Τόπας