Αδειες περιφερειακής εμβέλειας

Επιχείρηση τηλεοπτικών αδειών μέρος δεύτερο.
Συνωστισμός σήμερα, Δευτέρα στα γραφεία του ΕΣΡ, στην οδό Αμερικής 5, στο κέντρο της Αθήνας. Στην προκήρυξη του συμβουλίου για τις 51 περιφερειακές άδειες προσήλθαν, συνολικά, περίπου 150 ενδιαφερόμενοι! Κερδίζει, δηλαδή, ο ένας στους τρεις.
Το κύριο βάρος πέφτει στην Αττική, όπου θα δοθεί μεγάλη μάχη για τις 4 άδειες, με 21 «μονομάχους», αλλά το βασικό ερώτημα παραμένει. Θα δώσει το υπάρχον ΕΣΡ άδειες σε σταθμούς, εθνικής, περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας; Το ραντεβού για την επόμενη φάση της αδειοδότησης είναι για τις 16 Ιανουαρίου, όπου καλούνται να καταθέσουν αίτηση οι σταθμοί τοπικής εμβέλειας. Ο ΣΚΑΪ 100,3 παρουσιάζει τη λίστα των αιτούντων του ΕΣΡ η οποία δόθηκε στους δημοσιογράφους. Από αυτή απουσιάζουν ορισμένες ακόμη εταιρείες που δεν είχαν ακόμη καθαρογραφεί στο πρωτόκολλο του συμβουλίου.
Στην Αττική πρόκειται να γίνει η μεγάλη σύγκρουση.
Τις 4 περιφερειακές άδειες διεκδικούν 21 εταιρείες, μεταξύ των οποίων κάποιοι που ήδη διαθέτουν άδεια από το 1993, όπως το Tele City, συμφερόντων του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη και το Seven του Γιώργου Μπατατούδη. Σοβαροί διεκδικητές θεωρούνται το Magic TV, συμφερόντων του Σ. Κόκκαλη αν και ο ίδιος δεν εμφανίζεται στο μετοχικό κεφάλαιο, ο τηλεοπτικός σταθμός του ΚΚΕ 902 TV, το Extra συμφερόντων του επιχειρηματία Φ. Βρυώνη, το Mad TV του Ανδρέα Μ. Κουρή και το Cosmopolis TV, συμφερόντων του Σ. Τσοτσορού. Στη διαδικασία συμμετέχουν ακόμη και σταθμοί που πρόσφατα άλλαξαν ιδιοκτησία, όπως το Plus TV (πρώην S TV ) συμφερόντων του Θ. Κατσίκη, αλλά και η εταιρεία VCA, που είχε μέχρι πρότινος την εκμετάλλευση του τηλεοπτικού προγράμματος του Tempo, με ένα υπό δημιουργία κανάλι I TV. Αντιθέτως δεν φαίνεται να έχουν προσέλθει το ΔΕΚΑ του Γ. Τράγκα που συμμετείχε στη διαδικασία των πανελλαδικών αδειών και ο Μ. Ανδρουλιδάκης, οπότε το Tempo, κάτοχος άδειας πανελλαδικής εμβέλειας τίθεται εκτός διαδικασίας.

Αττική

Πηγή: skai.gr