Άδεια η Μύκονος στο τριήμερο: Γιατί έμεινε χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες (video)

Άδειες είναι φέτος οι παραλίες της Μυκόνου. Πρόκειται για μια «χτυπητή αντίθεση» με ό,τι γινόταν πέρυσι στο νησί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Μέχρι στιγμής στις παράλιες δεν υπάρχουν ξαπλώστρες ούτε ομπρέλες, με τους επιχειρηματίες στην εστίαση να βρίσκονται σε αναμονή για να τις τοποθετήσουν υιοθετώντας τα σχετικά πρωτόκολλα για την πανδημία του κορωνοϊού.  

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς διευκρίνισε ότι η προβλεπόμενη ΚΥΑ για την παραχώρηση των παραλιών αντί για το Φεβρουάριο άργησε να βγει, και βγήκε μέσα Μαΐου αυτό καθυστέρησε όλες τις διαδικασίες του δήμου των κτηματικών υπηρεσιών, αλλά και του ΥΠΟΙΚ και γι’ αυτό υπήρξε η καθυστέρηση. «Οι επιχειρήσεις έχουν καταθέσει αιτήσεις και περιμένουν να εκδοθούν σύντομα οι άδειες» τόνισε ο κ. Κουκάς, προσθέτοντας ότι όλοι έχουν συμμορφωθεί με τους κανόνες και δεν υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας. 

Από πλευράς του, ο Χρήστος Τεκτονίδης υπεύθυνος καταστήματος εστίασης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «Θεωρούμε ότι είναι αδικία αυτό, έρχεται και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που περιμέναμε λίγο κόσμο». «Καταλαβαίνω ότι στο δημόσιο και στη γραφειοκρατία υπάρχει μια κωλυσιεργία η οποία ήταν πάντοτε, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έτσι όπως είμαστε φέτος θα θέλαμε αυτό το πράγμα να λειτουργήσει λίγο πιο γρήγορα» τόνισε.  

Πηγή: skai.gr