Υπεγράφη η συμφωνία μεταβίβασης του ΟΠΑΠ - οι δηλώσεις μετά την υπογραφή

Υπεγράφη τη Δευτέρα το μεσημέρι η συμφωνία ύψους 652 εκατ. ευρώ για τη μεταβίβαση του ΟΠΑΠ στο διεθνές επενδυτικό σχήμα Emma Delta παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Εκ μέρους της Emma Delta υπέγραψε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ ο πρόεδρος του Ταμείου Στέλιος Σταυρίδης.

Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών για την επίτευξη της συμφωνίας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τα 622 εκατ. ευρώ του τμήματος για την αποκρατικοποίηση θα καταβληθούν τον Οκτώβριο, και τα υπόλοιπα 30 σε δέκα ισόποσες δόσεις. «Είναι ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, αλλά και της ικανότητας της ελληνικής κυβέρνησης προς το εξωτερικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ως «εμβληματική»
χαρακτήρισε την αποκρατικοποίηση ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης, λέγοντας ότι θα επιφέρει όφελος στον ΟΠΑΠ τους επενδύτες αλλά και την ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μελισσανίδης δήλωσε πως ο ΟΠΑΠ γυρίζει σελίδα, και πως η σημερινή υπογραφή δηλώνει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που δίνουν έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες στην πατρίδα μας.

Σημειώνεται ότι στις 30 Ιουλίου έκλεισε την Τρίτη από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και την εταιρεία Ελληνικά Λαχεία ΑΕ, η ύψους 190 εκατ. ευρώ συμφωνία παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας και διαχείρισης των κρατικών λαχείων με την κοινοπραξία ΟΠΑΠ, Intralot, και Scientific Games. Η κοινοπραξία ανέλαβε τη διαχείριση των λαχείων για τα επόμενα 12 χρόνια.

Η συμφωνία της 30ης Ιουλίου άνοιξε και το δρόμο για τη μεταβίβαση του 33% και του μάνατζμεντ του ΟΠΑΠ στο σχήμα Emma Delta.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ