Χρηματιστήριο: Παρά το αρχικό ράλι ξέμεινε από δυνάμεις...

Αδυναμία να διατηρήσει τους υψηλούς θετικούς ρυθμούς για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση έδειξε το Χρηματιστήριο Αθηνών και παρά τη γεμάτη υποσχέσεις έναρξη της σημερινής συνεδρίασης όπου αναρριχήθηκε έως το +2,60%, εν τέλει περιορίσθηκε σε κέρδη της τάξεως του 0,25%. 

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε την εναρκτήρια συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα κατά 0,25% υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής, στις 830,02 μονάδες, πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας το οποίο καταγράφηκε στις 829,99 μονάδες.

Αντιθέτως το υψηλό ημέρας άγγιξε τις 850 μονάδες (849,79 μονάδες), δείγμα της μεταβλητότητας που έκανε την εμφάνισή της στο ελληνικό χρηματιστήριο. 

Δείγμα ότι απουσίασε το επενδυτικό ενδιαφέρον από τη Λεωφόρο Αθηνών είναι ότι ο τζίρος έπεσε αισθητά υπό των 100 εκατ. ευρώ, διαμορφούμενος στα 63,1 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις και ο όγκος συναλλαγών, στα 31,7 εκατ. τεμάχια, με τα 23 εκατ. εξ αυτών να αφορούν σε συναλλαγές σε τραπεζικές μετοχές. 

Το κατέβασμα αυτό ταχύτητα έφερε τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης μόλις 0,15% υψηλότερα σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή, ενώ ο τραπεζικός δείκτης μπορεί να παρουσίασε κέρδη περί του 1,50%, ωστόσο στο αρχικό στάδιο της συνεδρίασης τα κέρδη είχαν φθάσει έως το +5.52%. 

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview

Πηγή: moneyreview.gr