Μετεκλογική ευφορία στο ΧΑ: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη σχεδόν 8% σε επίπεδο εβδομάδας

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με άνοδο 1,54% στις 1.220,89 μονάδες στον απόηχο και της ανάλυσης του πρακτορείου Reuters για τα ελληνικά ομόλογα

Συνεχίστηκε και την Παρασκευή η «μετεκλογική ευφορία» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο και της ανάλυσης του πρακτορείου Reuters ότι τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται ήδη σαν να έχουν επενδυτική βαθμίδα. Ο Γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 7,82% σε επίπεδο εβδομάδας. 

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με άνοδο 1,54% στις 1.220,89 μονάδες, ενώ ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 148,4  εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,73% στις 2.977,00 μονάδες, ενώ στο +2% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.791,89 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,10% στις 1.001,72 μονάδες.

H ανάκτηση από την Ελλάδα της επενδυτικής βαθμίδας, την οποία είχε χάσει πριν από δέκα και πλέον χρόνια κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη , έχει προεξοφληθεί από τους επενδυτές ομολόγων, αναφέρει το Reuters στην ανάλυσή του.

Η Ελλάδα, σημειώνει το Reuters, έχει εργαστεί από το τέλος του προγράμματος διάσωσης το 2018 για να ανακτήσει την εύνοια των επενδυτών και την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα που αποτελεί σφραγίδα δημοσιονομικής ακεραιότητας.

Πηγή: skai.gr