Χατζηδάκης: Το πρόβλημα είναι το βαθύ κράτος - Μόνο η ΝΔ μπορεί να συγκρουστεί

Στην κριτική ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ δεν παραδόθηκε το έργο της τηλεδιοίκησης, ο κ. Χατζηδάκης είπε «δεν αρνηθήκαμε τις ευθύνες μας, δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας για τις καθυστερήσεις στην παράδοση του έργου»

«Η επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων ήταν υπάλληλος του ΕΦΚΑ, ήταν πολιτικός διορισμός με απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβερνούσε» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι η ένστασή του έχει να κάνει με το γεγονός ότι «η ΡΑΣ θα έπρεπε να έχει ανθρώπους που να σχετίζονται με το αντικείμενο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να προτείνει την συγκεκριμένη κυρία, δεν έχω κάτι μαζί της. Είναι πασιφανώς άστοχη επιλογή» είπε και συνέχισε: «Εγώ λέω αυτή η αρχή ήταν τελείως διακριτική και επι των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ και επί των ημερών της ΝΔ και αποφάσισε τώρα να μιλήσει, αλλά δεν υπεισέρχομαι στην ουσία του πορίσματος. Έβγαλαν ένα πόρισμα εκείνοι που δεν είχαν μιλήσει από τότε που μπήκαν μέχρι σήμερα».

Σημείωσε ότι στον ΟΣΕ θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αν υπήρχε συνέχεια και συνέπεια, αλλά υπήρξε ασυνέχεια.

Στην κριτική ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ δεν παραδόθηκε το έργο της τηλεδιοίκησης, ο κ. Χατζηδάκης είπε «δεν αρνηθήκαμε τις ευθύνες μας, δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας για τις καθυστερήσεις στην παράδοση του έργου».

Πρόσθεσε ότι το ελληνικό κράτος είναι «έρμαιο της ανικανότητας» και πως «στον ΟΣΕ το αυτονόητο δεν έγινε».

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Το βαθύ κράτος, οι μαύρες τρύπες στο δημόσιο είναι το πρόβλημα. Πρέπει να συγκρουστούμε και να μην φοβηθούμε το πολιτικό κόστος. Όπως αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, με την ίδια μέθοδο και αποφασιστικότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα με το βαθύ δημόσιο. Μια σειρά από συνδικαλιστές, σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν βολευτεί με τα πράγματα χύμα. Η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να συγκρουστεί η ΝΔ».

Για την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή είπε ότι για λόγους τάξεως δεν μπορεί να πει κάτι διαφορετικό από αυτά που είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Χαρζηδάκης είπε ακόμη ότι ως τις 31 Μαρτίου θα μπουν τα χρήματα στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς.

Για την αύξηση στον κατώτατο μισθό είπε είναι σημαντική και πως από 1η Απριλίου η Ελλάδα θα είναι στη 10η θέση μεταξύ των 22 χωρών της ΕΕ που έχουν κατώτατο μισθό.

Πηγή: skai.gr