Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ 100,3 : Έρχονται νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής

Για τους ευάλωτους δανειολήπτες, υπογράμμισε ότι το κράτος ήδη εφαρμόζει μηχανισμούς που έρχονται να απαντήσουν στο πρόβλημα αυτών που έχουν πραγματικά ανάγκη

Νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής καθώς και την προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης

Όπως ανέφερε η μάχη κατά της φοροδιαφυγής θα είναι διμέτωπη τόσο με την αξιοποίηση νέων εργαλείων όσο και με τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας. 

Ερωτηθείς για τους ευάλωτους δανειολήπτες, υπογράμμισε ότι το Κράτος ήδη εφαρμόζει μηχανισμούς που έρχονται να απαντήσουν στο πρόβλημα αυτών που έχουν πραγματικά ανάγκη. 

Ανακοίνωσε ότι προωθείται το φθινόπωρο ένα νέο πλαίσιο κανόνων ώστε οι εταιρίες διαχείρισης κόκκινων δάνειων να παρέχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση στους δανειολήπτες για το σύνολο της οφειλής, τα επιτόκια ενώ θα προβλέπονται και ποινές.

Επεσήμανε ταυτόχρονα ότι δεν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία επανένταξης σε ρυθμίσεις οφειλών που λήγει στις 31 Ιουλίου.
 

Πηγή: skai.gr