Βρούτσης: Πότε θα πληρωθούν το επίδομα των 800 ευρώ για τις αναστολές και το δώρο Χριστουγέννων

Τις ημερομηνίες πληρωμής του επιδόματος των 800 ευρώ για τους εργαζομένους που θα τεθούν σε αναστολή συμβάσεων εργασίας τον Νοέμβριο, αλλά και του δώρου των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Βρούτσης. 

Υπογράμμισε δε ότι είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή από την 1η Νοεμβρίου και θα λάβουν ολόκληρο το ποσό των 800 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι θα πληρωθούν αναλογικά με τις ημέρες που θα είναι σε αναστολή. «Δεν είναι εικονικό, ούτε πλασματικό. Όπως δόθηκαν τα 534 ευρώ έτσι θα γίνει και με τα 800 ευρώ. Μπορεί να ξεκίνησε από τις 4 Νοεμβρίου, όμως πολλοί μπήκαν από την 1η του μηνός» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Έτσι, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας:

  • Εργαζόμενοι σε πληττόμενες επιχειρήσεις θα πληρωθούν το επίδομα από τις 7 Δεκεμβρίου έως το τέλος του μήνα
  • Στους εργαζομένους των κλειστών επιχειρήσεων θα καταβληθούν τα χρήματα το διάστημα μεταξύ 28 Νοεμβρίου- 3 Δεκεμβρίου. 

Σε ό,τι αφορά στο δώρο των Χριστουγέννων, ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι «έχουμε πει ότι θα καταβληθούν μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου από τις επιχειρήσεις και στη συνέχεια το κράτος θα καταβάλει αυτά που πρέπει στις επιχειρήσεις. Η αναγωγή θα είναι στα 800 ευρώ για όσους είναι σε αναστολή ή είναι κλειστές οι επιχειρήσεις τους», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος σε συνέντεξή του στον ΣΚΑΪ την προηγούμενη εβδομάδα είχε δώσει ως πιθανή ημερομηνία πληρωμής την 20η Δεκεμβρίου. 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ