ΚΑΙΡΟΣ

Βερολίνο: Θέλουμε να δούμε έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, αλλά με μεταρρυθμίσεις

Όλοι θέλουμε να δούμε την Ελλάδα να βγαίνει από το πρόγραμμα στήριξης, αλλά με υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, όπως δήλωσε σήμερα Παρασκευή η εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μαριάνα Κοττέ.

Τόνισε πως στην Ελλάδα υπάρχει ήδη πρόγραμμα στήριξης, που θα πρέπει να εφαρμοστεί και επισήμανε πως η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι όπλο για να διασφαλιστεί η εμπιστοσύνη των αγορών.

Συμπλήρωσε πως οι αποφάσεις για τυχόν ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα ληφθούν το Δεκέμβριο, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας δήλωσε πως ο Αντώνης Σαμαράς είχε ενημερώσει την Άνγκελα Μέρκελ για την πρόθεσή του να επιδιώξει πρόωρη έξοδο από το πρόγραμμα του ΔΝΤ, που κανονικά λήγει τον Μάρτιο του 2016, κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η τοποθέτηση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ έρχεται μια ημέρα αφότου ο αντιπρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, διεμήνυσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να παράσχει στήριξη στην Ελλάδα, ακόμα και μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή πρόσβαση στις αγορές.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ