ΚΑΙΡΟΣ

Βαριές απώλειες στις διεθνείς αγορές

Σε ελεύθερη πτώση ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρασυρόμενος από το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια. Έκλεισε με πτώση 3,54% στις 4.523 μονάδες.

Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Το Λονδίνο έκλεισε με μεγάλη πτώση 4,10% , η Φρανκφούρτη με 2,36% και το Παρίσι κατά 3,26%.

Απώλειες κάτω της τάξης του 1,62% πριν από λίγο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με απώλειες 1,99%,

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατάφερε να ισορροπήσει στο κλείσιμο, αφού καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης κατέγραφε ισχυρή πτώση.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones απώλεσε 15,69 μονάδες (0,12%) και έκλεισε στις 12.845,78 μονάδες ενώ ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 2.451,07 μονάδες, μειωμένος κατά 7,76 μονάδες ή 0,32%.

Τέλος, ο δείκτης Standard & Poor's 500 κινήθηκε ανοδικά και έκλεισε στις 1.411,25 μονάδες, κερδίζοντας 4,55 μονάδες ή +0,32%.

Κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες προσπάθησαν να διασκεδάσουν τους φόβους για ενδεχόμενο ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Γουόλ Στριτ Τζέρναλ , ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Χένρι Πόλσον είπε ότι η αναταραχή θα αποσπάσει τίμημα από την ανάπτυξη αλλά το χρηματοοικονομικό σύστημα και η οικονομία είναι αρκετά ισχυρά ώστε να αντέξουν χωρίς να προκαλέσουν ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί κάλεσε τις χώρες της Ομάδας των Οκτώ να ασχοληθούν με την παρούσα οικονομική κρίση προτείνοντας μέτρα για την ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία των αγορών.Πηγή: skai.gr