Τζεντιλόνι: Στήριξη στην Αθήνα για το πλεόνασμα – Αυστηρό μήνυμα για α’ κατοικία

Θετικό σήμα στο αίτημα της κυβέρνησης για μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος στέλνει με αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στην Αθήνα.

«Θα υποστηρίξω αποφάσεις που βοηθούν την Ελλάδα να αναπτύσσεται με βιώσιμο τρόπο, με παράλληλο σεβασμό των απαιτήσεων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, είπε, σημειώνοντας ωστόσο πως οι αποφάσεις θα ληφθούν από το Eurogroup.

Ταυτόχρονα, όμως, ο επίτροπος και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας ξεκαθαρίζει πως η κατάργηση της προστασίας πρώτης κατοικίας αποτελεί δέσμευση της Ελλάδας και οι θεσμοί επιμένουν σε αυτήν, ενώ καλεί τις τράπεζες να επιταχύνουν τους πλειστηριασμούς.

Ο κ. Τζεντιλόνι τάσσεται υπέρ της μείωσης των φόρων και της εισφοράς αλληλεγγύης, εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, γεγονός που αντανακλάται στο χαμηλό κόστος δανεισμού, και συνιστά να συνεχίσει η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την άρση ρυθμιστικών εμποδίων στις επιχειρήσεις και τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης και της απονομής δικαιοσύνης.