Τροπολογία: Αναδρομικά ύψους 500 εκατ. ευρώ και στους συνταξιούχους του Δημοσίου

Αναδρομικά ύψους 500 εκατ. ευρώ θα λάβουν και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου,εκτός από αυτούς του ιδιωτικού τομέα, για το εντεκάμηνο 2015-2016, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Με την τροπολογία αυτή ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή τους, χωρίς να αναμένεται πλέον η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, από την διάταξη προκύπτει «εφάπαξ δαπάνη ύψους 500 εκατ. ευρώ» για την άτοκη καταβολή ποσών που αντιστοιχούν σε περικοπές – μειώσεις κύριων συντάξεων συνταξιούχων του δημοσίου τομέα, καθώς και συνταξιούχων ΝΠΔΔ που διέπονται από το ίδιο με τους δημοσίους υπαλλήλους συνταξιοδοτικό καθεστώς.

Η ίδια τροπολογία προβλέπει και το ακατάσχετο των αναδρομικών, που το είχε προαναγγείλει το μεσημέρι από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος και θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων εντός του Οκτωβρίου. 

Πηγή: skai.gr