Αναδρομικά ύψους 500 εκατ. ευρώ θα λάβουν και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου,εκτός από αυτούς του ιδιωτικού τομέα, για το εντεκάμηνο 2015-2016, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Με την τροπολογία αυτή ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή τους, χωρίς να αναμένεται πλέον η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, από την διάταξη προκύπτει «εφάπαξ δαπάνη ύψους 500 εκατ. ευρώ» για την άτοκη καταβολή ποσών που αντιστοιχούν σε περικοπές – μειώσεις κύριων συντάξεων συνταξιούχων του δημοσίου τομέα, καθώς και συνταξιούχων ΝΠΔΔ που διέπονται από το ίδιο με τους δημοσίους υπαλλήλους συνταξιοδοτικό καθεστώς.

Η ίδια τροπολογία προβλέπει και το ακατάσχετο των αναδρομικών, που το είχε προαναγγείλει το μεσημέρι από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος και θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων εντός του Οκτωβρίου. 

Πηγή: skai.gr