Το ενδεχόμενο πώλησης τουλάχιστον μέρους των μετοχών που διαθέτει στα Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ εξετάζει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν πως επικοινώνησαν με το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ενημέρωσε ότι έχει «αξιολογήσει, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο χρηματιστηριακής διάθεσης της συμμετοχής του» στην μετοχική σύνθεση της επιχείρησης.

Το Ταμείο διευκρίνισε πως η τελική απόφαση για τυχόν πώληση θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιό του, ενώ ακόμα δεν έχει καθοριστεί πόσες μετοχές θα πωληθούν ούτε η τιμή διάθεσης.

Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ο δεύτερος
μεγαλύτερος μέτοχος στα Ελληνικά Πετρέλαια, ελέγχοντας το 35,5% του μετοχικού κεφαλαίου. Η μεγαλύτερη συμμετοχή ανήκει στην εταιρεία Paneuropean Oil & Industrial Holdings του ομίλου Λάτση, η οποία ελέγχει το 45,5%.

Τον Απρίλιο έληξε άγονα ο διαγωνισμός για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ, που θα γινόταν από κοινού από το ΤΑΙΠΕΔ και της Paneuropean Oil & Industrial Holdings, καθώς δεν κατατέθηκαν τελικές δεσμευτικές προσφορές από επίδοξους επενδυτές.

Το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων απέδωσε τότε την απουσία προσφορών σε «λόγους που αφορούν τους ίδιους τους υποψήφιους επενδυτές και πρόσφατες εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον».

Πηγή: skai.gr