Τις 267.342 έφτασαν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Τις 267.342 έφθασαν οι αιτήσεις για τη χορήγηση του φετινού κοινωνικού μερίσματος που είχαν υποβληθεί και είχαν εγκριθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου, οπότε και έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Naftemporiki, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου κάθε νοικοκυριό του οποίου η αίτηση εγκρίθηκε θα λάβει μέσω του τραπεζικού λογαριασμού που δήλωσε στην ιστοσελίδα koinonikomerisma.gr το ποσό των 700 ευρώ.

Για όσους αποκλείστηκαν, από την ηλεκτρονική πλατφόρμα υπάρχει περιθώριο να υποβάλουν ένσταση έως τις 15 Ιανουαρίου 2020. 

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών απέστειλαν χθες στη ΔΙΑΣ τον κατάλογο των δικαιούχων της έκτακτης ενίσχυσης, για να αρχίσουν οι τράπεζες να καταβάλλουν τα χρήματα από τη Δευτέρα και η διαδικασία να ολοκληρωθεί το αργότερο έως την τελευταία ημέρα του χρόνου.

Παράλληλα, θα διενεργηθεί διασταύρωση των στοιχείων των αιτήσεων που απορρίφθηκαν, ώστε να διαπιστωθεί μήπως συμπεριλαμβάνονται σ' αυτές δικαιούχοι οι οποίοι προστέθηκαν στο συμπληρωματικό αρχείο που ανέβηκε την περασμένη Δευτέρα στην πλατφόρμα.

Πρόκειται για δικαιούχους οι οποίοι: α) είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη, με αποτέλεσμα να μην εντοπίζεται η εκπρόθεσμη δήλωσή τους από την ηλεκτρονική πλατφόρμα και έτσι να μην πιστοποιείται η 7ετής παραμονή τους στην Ελλάδα, β) δεν είχαν δηλώσει στις φορολογικές δηλώσεις τους το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών, με αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν οι αιτήσεις κυρίως νοικοκυριών με εξαρτώμενα μέλη ΑμεΑ.

Τα αιτήματα των ενστάσεων συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ και θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασία. Εξαιρούνται περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω προβλήματος στον ΙΒΑΝ και οι οποίες έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την υποβολή της αίτησης. Όσοι υποβάλουν ένσταση η οποία θα κριθεί βάσιμη, θα εισπράξουν το μέρισμα στις αρχές του έτους, όπως έχει δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

Πηγή: Naftemporiki