Την Τρίτη λήγει το πρόγραμμα για την απασχόληση 10.000 νέων ανέργων - Οι δικαιούχοι

Στόχος του νέου προγράμματος, διάρκειας 7 μηνών, είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων επιχειρήσεων για το «Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 άνεργους νέους, 18-29 ετών, στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας» της ΔΥΠΑ. Ήδη, 7.500 νέοι έχουν ξεκινήσει να εργάζονται, ενώ οι αιτήσεις για τις υπόλοιπες 2.500 θέσεις συνεχίζουν να υποβάλλονται με υψηλό ρυθμό.
 
Στόχος του νέου προγράμματος, διάρκειας 7 μηνών, είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της επιδότησης απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας. Η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.
 
Ωφελούμενοι είναι 10.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας 18-29 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης της ΔΥΠΑ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: skai.gr