Στουρνάρας: Πιστεύω ότι το 2023 είναι η χρονιά που θα λάβουμε την επενδυτική βαθμίδα

Το πιο πιθανό χρονοδιάγραμμα είναι η αναβάθμιση να συμβεί αμέσως μετά τις εκλογές, χωρίς όμως ο κ. Στουρνάρας να αποκλείει και το διάστημα πριν από αυτές. 

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα στους επόμενους μήνες εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. 

Μιλώντας στους Financial Times, ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε σίγουρος για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρα μας, εφόσον η κυβέρνηση μείνει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και στη μείωση του χρέους.

«Πιστεύω ότι το 2023 είναι η χρονιά που θα λάβουμε την επενδυτική βαθμίδα» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι το πιο πιθανό χρονοδιάγραμμα είναι να συμβεί αμέσως μετά τις εκλογές χωρίς όμως να αποκλείει και το διάστημα πριν από αυτές. 

Σχετικά με τον πληθωρισμό ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε ότι ενδείξεις για τον ονομαστικό πληθωρισμό ήταν χαμηλότερες από τις προβλέψεις τον Δεκέμβριο λόγω της απότομης πτώσης της ενέργειας.

Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι δεν θα δεσμευόταν εκ των προτέρων για συγκεκριμένες περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

Πηγή: skai.gr