«Παράθυρο» Σταϊκούρα σε ΣΚΑΪ για νέα επιταγή ακρίβειας και επιδότηση του Diesel- Τι είπε για επέκταση του fuel pass

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Αυτιά, το νέο fuel pass θα ανέρχεται στα 50-60 ευρώ και το εισοδηματικό όριο θα αυξηθεί, όπως και στην επιδότηση ρεύματος, στα  45.000 ευρώ. 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα επιταγή ακρίβειας και επιδότηση του πετρελαίου diesel άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα», ενώ αναφερόμενος στο fuel pass σημείωσε ότι θα εξετάζεται να δοθούν περισσότερα χρήματα και να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια.  

Όπως είπε, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εύρεση δημοσιονομικού χώρου για τη στήριξη των νοικοκυριών. «Φαίνεται ότι αυτός διαμορφώνεται το τελευταίο δίμηνο και θα αξιοποιηθεί για να επιστρέψει όλος στην κοινωνία», σημείωσε. 

Σε ό,τι αφορά στην επιδότηση των καυσίμων από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι «θα αναλάβουμε κάποιες πρωτοβουλίες ώστε να βοηθήσουμε περισσότερο τους πολίτες στο πεδίο των καυσίμων με βάση τα δημοσιονομικά μας περιθώρια. Η πρόθεσή μας είναι να υπάρξει μια επέκταση για άλλους τρεις μήνες. Θα συζητήσουμε τη διεύρυνση των κριτηρίων και την ενίσχυση αυτών ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε». 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Αυτιά, το νέο fuel pass θα ανέρχεται στα 50-60 ευρώ και το εισοδηματικό όριο θα αυξηθεί, όπως και στην επιδότηση ρεύματος, στα  45.000 ευρώ. 

Σχετικά με την επιδότηση του πετρελαίου Diesel στην αντλία με 0,15 ευρώ το λίτρο, ο υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε ότι «είναι στο πλαίσιο των μέτρων που αξιολογούνται». 

Ερωτηθείς αν εξετάζεται να δοθεί και νέα «επιταγή ακρίβειας» στα ευάλωτα νοικοκυριά, άφησε ανοιχτό το παράθυρο τονίζοντας ότι «νέα μέτρα θα συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό τις επόμενες ημέρες. Πρώτα ενημερώνεις τον πρωθυπουργό, αποφασίζεις υπό την καθοδήγησή του και μετά ανακοινώνεις μέτρα».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε όλους. 

Πηγή: skai.gr