Σταϊκούρας για Fuel Pass 3: Δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης

Απέδωσε την καθυστέρηση στην καταβολή του power pass για τους λογαριασμούς του Ιουνίου στο ότι κάποιος πάροχος δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών έτσι ώστε να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα.

«Είμαστε στη φάση υλοποίησης των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, δεν είμαστε στη φάση ανακοίνωσης νέων» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κλείνοντας παράλληλα τη συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός νέου επιδόματος καυσίμων (Fuel Pass 3), καθώς όπως είπε, δεν αποτελεί προτεραιότητα αυτή την περίοδο.

«Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Προσδοκούμε ότι θα υπάρξει μια οριζόντια ευρωπαϊκή λύση που θα κάνει πιο ανεκτό το κόστος, μεταξύ άλλων και με πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου» προσέθεσε μιλώντας στο Mega.

Για τον ιδιωτικό τομέα και το ενδεχόμενο αύξησης των μισθών, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως έχουν γίνει ήδη πολλές παρεμβάσεις, όπως μείωση φόρων, εισφορών, αύξηση κατώτατου μισθού.

«Έχουμε ένα πλέγμα μέτρων που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και τα οποία τώρα θα υλοποιηθούν» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ανάλογα με τη δυναμική της οικονομίας θα κινηθούν και στο μέλλον.

Αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο υπουργός τόνισε αρχικά πως η κυβέρνηση βοηθά με πολλή προσοχή τους συνταξιούχους στην συντριπτική τους πλειοψηφία.

«Τους χαμηλοσυνταξιούχους, για δεύτερη χρονιά, αυτοί θα είναι οι ωφελημένοι και από την αύξηση του 6% και από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους είχαν υψηλά εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα» συμπλήρωσε.

O κ. Σταϊκούρας απάντησε για την καθυστέρηση καταβολής του power pass για τους λογαριασμούς του Ιουνίου. Εξήγησε πως αυτό συνέβη επειδή κάποιος πάροχος δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών έτσι ώστε να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα.

«Τα στοιχεία δόθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη και τη Δευτέρα έχουμε την εικόνα ότι θα πληρωθούν» δήλωσε ο υπουργός.

Πηγή: skai.gr