Σταϊκούρας: Δε μειώνονται οι συντελεστές ΦΠΑ

«Δεν υφίσταται αυτήν τη στιγμή οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά. 

Επισήμανε δε ότι «δεν μπορούμε να εκτροχιάσουμε τον προϋπολογισμό τον Ιανουάριο». 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείας εάν είναι στη σκέψη της κυβέρνησης η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, απάντησε στον ΑΝΤ1 ότι σύντομα θα ανακοινώσει τις παρεμβάσεις της. Υπογράμμισε ότι υπάρχει μία διαρκής κινητικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης διότι από τις αρχές του φθινοπώρου είμαστε αντιμέτωποι με πληροφορίες και ενδείξεις μεγάλων ανατιμήσεων, που με αφορμή την ενέργεια αλλά και τη διαφορά μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εξαιτίας των παράπλευρων συνεπειών της πανδημίας έχει παρατηρηθεί αύξηση τιμών διεθνώς, σε όλον τον κόσμο.

«Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση, σε όλα τα επίπεδα, έκανε παρεμβάσεις. Και σε ό,τι αφορά τη στήριξη για να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα οι τιμές στην ενέργεια (400 εκατ. μόνο τον Γενάρη για στήριξη στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και σε νοικοκυριά αλλά και σε επιχειρήσεις), παρακολουθούμε το φαινόμενο όσον αφορά τις αυξήσεις και ανατιμήσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την αγορά και εξετάζουμε μία σειρά παρεμβάσεων», ανέφερε.

Πηγή: skai.gr