Σκρέκας σε ΣΚΑΪ 100,3: Σε ένα χρόνο η Ελλάδα μπορεί να απεξαρτηθεί πλήρως από το ρωσικό αέριο

Σε ένα χρόνο από σήμερα, η Ελλάδα μπορεί να απεξαρτηθεί πλήρως από το ρωσικό φυσικό αέριο, πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

Ο κ. Σκρέκας απαρίθμησε μάλιστα  τα μέτρα που ήδη υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν και το επόμενο διάστημα, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Για την ρωσική απαίτηση πληρωμής φυσικού αερίου σε ρούβλια, ο υπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει συμβολαιοποιημένες συμβάσεις με τη ρωσική Gazprom για τέσσερα ακόμα χρόνια, που προβλέπουν την πληρωμή του φυσικού αερίου σε ευρώ.

Σχετικά με την ενεργειακή ακρίβεια, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες όσο διαρκεί η κρίση, ακόμη και το καλοκαίρι.

Αλεξάνδρα Σδούκου: Σκληρό πόκερ Ευρώπης – Ρωσίας – Να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο

Για σκληρό γεωπολιτικό πόκερ που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας, έκανε λόγο από την πλευρά της η Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τους Δημήτρη Οικονόμου και την Εύα Αντωνοπούλου.

Η κ. Σδούκου τόνισε ότι μέσα σε αυτό το σκηνικό, η Ελλάδα οφείλει να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, ακόμα και για το χειρότερο.

«Κάποιοι θεωρούν (ότι ο Πούτιν) μπλοφάρει, κάποιοι άλλοι τον θεωρούν αδίστακτο κι ας έχει αυτό τεράστιο κόστος για τη Ρωσία. Να πω ότι η Ρωσία εισπράττει περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα από τις πωλήσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Σδούκου.

Ακούστε τη συνέντευξη

Πηγή: skai.gr