«Απολύτως ανόητος»: Στέλεχος της Silicon Valley Bank ξεσπά κατά του τέως CEO Γκρεγκ Μπέκερ

«Οι άνθρωποι (εργαζόμενοι) είναι απλά σοκαρισμένοι με το πόσο ανόητος είναι ο διευθύνων σύμβουλος», είπε το στέλεχος της Silicon Valley Bank

Σφοδρές επικρίσεις «εκ των έσω» δέχεται ο τέως διευθύνων σύμβουλος της Silicon Valley Bank, Γκρεγκ Μπέκερ για το πώς άφησε να οδηγηθεί στην καταστροφή η τράπεζα.  

Ένας υπάλληλος της Silicon Valley Bank, ο οποίος ζήτησε να μιλήσει ανώνυμα για να μιλήσει με ειλικρίνεια, έμεινε άναυδος από το πώς ο Μπέκερ αναγνώρισε δημόσια την έκταση των οικονομικών προβλημάτων της τράπεζας προτού καταφύγει στην απαραίτητη οικονομική υποστήριξη για να ξεφύγει από την «καταιγίδα». Αυτό δημιούργησε τα σκηνικά πανικού με τους πελάτες να προσπαθούν να αποσύρουν τα χρήματά τους από το ίδρυμα. 

«Ήταν απολύτως ανόητο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο CNN ο υπάλληλος, ο οποίος εργάζεται στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων της Silicon Valley Bank. «Ήταν πολύ διαφανείς. Είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα έβλεπες συνήθως σε ένα σκάνδαλο. Αλλά η διαφάνεια και η ειλικρίνειά τους έκαναν ό,τι συνέβη». 

«Οι άνθρωποι (εργαζόμενοι) είναι απλά σοκαρισμένοι με το πόσο ανόητος είναι ο διευθύνων σύμβουλος», είπε το στέλεχος της Silicon Valley Bank. 

«Είσαι στην επιχείρηση για 40 χρόνια και μού λες ότι δεν μπορείς να συγκεντρώσεις 2 δισεκατομμύρια δολάρια από ιδιωτικούς δίαυλους; Μπες σε ένα τζετ και πέταξε στο Κουβέιτ όπως όλοι οι άλλοι και δώσε τους τον έλεγχο του 1/3 της τράπεζας» πρόσθεσε. 

Η Silicon Valley Bank δεν απάντησε σε αιτήματα του CNN για σχολιασμό, αλλά ο Μπέκερ φέρεται να ζήτησε συγγνώμη από τους υπαλλήλους για την κατάσταση. «Με απίστευτα βαριά καρδιά βρίσκομαι εδώ για να δώσω αυτό το μήνυμα», τόνισε ο Μπέκερ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς το προσωπικό την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters. «Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάει από το μυαλό σας καθώς αναρωτιέστε για τη δουλειά σας, το μέλλον σας».

Πηγή: skai.gr