Σε ποιες τεχνολογίες πρέπει να επενδύσει η επιχείρησή σας τα επόμενα χρόνια

Έχουμε ζήσει μία πολύ διαφορετική χρονιά, κατά την οποία μία πρωτοφανής υγειονομική κρίση άλλαξε σχεδόν τα πάντα στην καθημερινότητά μας. Μέσα σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, η οποία συνεχίζει να επηρεάζει πολλούς τομείς της ζωής μας, πόσο εντύπωση θα προκαλούσε η άποψη ότι “η πανδημία του κορωνοϊού μάς εκτόξευσε στο μέλλον”; Και όμως, κάτι τέτοιο φαίνεται ότι συμβαίνει, σε κάποιο επίπεδο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο ρόλο της τεχνολογίας - μεταξύ άλλων και στον τομέα της εργασίας.

Η τεχνολογία “σανίδα σωτηρίας” εν μέσω COVID-19
Σύμφωνα με συμπεράσματα που προέρχονται από την έρευνα Accenture Technology Vision 2021, η τεχνολογία αποτέλεσε “σανίδα σωτηρίας” κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, μεταξύ άλλων και σε πολλούς τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκαν - με ρυθμό που θεωρούνταν αδύνατος στο παρελθόν - ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των επιχειρήσεων, εν μέσω μίας περιόδου περιορισμών που δεν είχαν προηγούμενο.

Λαμβάνοντας υπόψη ό,τι προηγήθηκε μέσα στη χρονιά που πέρασε, γίνεται αντιληπτό ότι η τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής του μέλλοντος και όσοι αξιοποιήσουν τις δυνατότητές της και επενδύσουν σ’ αυτήν θα αποτελέσουν τους ηγέτες του αύριο.

Ώρα για τεχνολογικές επενδύσεις
Μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα, που πραγματοποίησε η εταιρεία Analysys Mason (Μάρτιος 2021), σημειώνει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο επένδυσαν μέσα στο 2020 κεφάλαια 1,9 δισ. δολαρίων στο IT, ενώ, το εξίσου πολύ δύσκολο 2021, οι σχετικές δαπάνες υπολογίζεται ότι θα αγγίξουν τα $1,14 δισ.


Σύμφωνα με την έρευνα, οι δαπάνες για Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από πλευράς μικρομεσαίων επιχειρήσεων δε μειώθηκαν τόσο πολύ όσο τα έσοδά τους, καθώς οι εταιρείες δημιούργησαν στη διάρκεια της πανδημίας απομακρυσμένα περιβάλλοντα εργασίας και βραχυπρόθεσμες λύσεις που τους επέτρεψαν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Επιπρόσθετα, οι δαπάνες των μεσαίων επιχειρήσεων σε ΤΠΕ αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 4% το 2021, ενώ η αύξηση των σχετικών δαπανών από πλευράς μικρών εταιρειών θα είναι ακόμη σημαντικότερη. Είναι, λοιπόν, σαφές ότι η επιχείρησή σας πρέπει αυτή την περίοδο να κοιτάζει στο μέλλον και να προχωρήσει σε επενδύσεις που συνδέονται με την τεχνολογία, εξετάζοντας τις τάσεις της εποχής προς αυτή την κατεύθυνση. 


Δαπάνες που αφορούν, για παράδειγμα, εφαρμογές cloud αποτελούν προτεραιότητα σε μία πραγματικότητα όπου ο καθένας θα μπορεί να εργάζεται απ’ όπου και αν βρίσκεται, σε οποιοδήποτε χώρο και σημείο της γης. Καθώς το remote working αποτελεί πλέον εργασιακό κανόνα, μεγάλη σημασία πρέπει να δοθεί σε επενδύσεις σε κάθε είδους εργαλεία συνεργασίας (Collaboration tools), τα οποία βοηθούν μία ομάδα να μπορεί να επικοινωνεί και να εργάζεται μαζί από απόσταση. Φυσικά, κομβικός είναι και ο τομέας της κυβερνοασφάλειας με αντίστοιχες επενδύσεις. Σε αυτή τη λογική, απαιτούνται και αναβαθμίσεις σε επίπεδο hardware (κάθε είδους συσκευές και περιφερειακά), με έμφαση βέβαια σε φορητούς υπολογιστές.

 

Χρηματοδότηση που θα υποστηρίξει τις επενδύσεις σας
Οι επενδύσεις σε τεχνολογία αποτελούν προτεραιότητα για κάθε επιχείρηση, πώς θα αντιμετωπίσετε ωστόσο τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν στο κομμάτι της χρηματοδότησης; Η Eurobank πρωτοπορεί και προσφέρει σε επιχειρηματίες πελάτες μία νέα υπηρεσία με την ονομασία e-xρηματοδότηση, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών στήριξης της επιχειρηματικότητας που έχει λάβει για την ιδιαίτερη αυτή περίοδο. Αξιοποιώντας τη νέα υπηρεσία, μπορείτε να κάνετε αίτηση για χρηματοδότηση μέσω e-Banking, χωρίς να πρέπει να επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα - έχοντας και την υποστήριξη του Επαγγελματικού Συμβούλου v-Banking.  


Η χρηματοδότηση καλύπτει τις ανάγκες σας τόσο σε κεφάλαιο κίνησης, προσφέροντας στην επιχείρησή σας την απαιτούμενη ρευστότητα για την καθημερινή της λειτουργία αλλά και προνομιακούς όρους για τις πληρωμές των υποχρεώσεών της, όσο και σε δάνεια για επαγγελματική στέγη ή εξοπλισμό για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και τη λειτουργία της επιχείρησης με προγράμματα χρηματοδότησης. Με την ασφάλεια που σας προσφέρει το e-Banking, μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, χρησιμοποιώντας μία ειδική φόρμα με τα στοιχεία σας, συμπληρώνοντας το ποσό που χρειάζεστε, το τηλέφωνο επικοινωνίας σας και προσθέτοντας μόνο ένα έγγραφο για τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησής σας (Ε3 ή Ε9 για εταιρεία με βιβλία Β’ ή Γ’ κατηγορίας αντίστοιχα). Στη συνέχεια, ακολουθεί κλήση από την Τράπεζα ώστε να προγραμματιστεί το ραντεβού με Επαγγελματικό Σύμβουλο μέσω v-Banking. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της βιντεοκλήσης, ο Επαγγελματικός Σύμβουλος καταγράφει τις ανάγκες της επιχείρησής σας, σας προτείνει χρηματοδοτικές λύσεις που καλύπτουν τις δυνατότητες και τις προσδοκίες σας, ενώ παράλληλα, σας καθοδηγεί βήμα-βήμα ώστε να ολοκληρώσετε ψηφιακά την αίτηση χρηματοδότησης και σας ενημερώνει για την εξέλιξή της. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται χωρίς να πρέπει να επισκεφθείτε την τράπεζα, καθώς χρησιμοποιείται η τεχνολογία της ψηφιακής υπογραφής.


 

Πηγή: skai.gr