Η αγορά κρυπτονομισμάτων γνωρίζει ένα δραματικό κραχ. To δημοφιλέστερο ψηφιακό νόμισμα, το Bitcoin, υποχώρησε ακόμη και κάτω από τις 38.000 δολάρια, στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και έξι μήνες. 

Είναι η τρίτη διαδοχική ημέρα πτώσης για το Bitcοin, που κατέγραψε ενδοσυνεδριακά απώλειες έως και 8,8%. 

Ακόμη ισχυρότερες οι πιέσεις για το άλλο κρυτπονόμισμα Ether, που με «βουτιά» 11,1% βλέπει την τιμή του να υποχωρεί κάτω από τα 3.000 δολάρια. Σφυροκόπημα δέχονται επίσης μικρότερα κρυπτονομίσματα που το τελευταίο διάστημα ήταν στο προσκήνιο, όπως τα Solana, Cardano και Binance Coin. 

Αυτό συνέβη εν μέσω μιας δραστικής αύξησης του όγκου συναλλαγών, πιθανώς καθώς οι άνθρωποι έσπευσαν να απαλλαγούν από τα κρυπτονομίσματα,  οι οποίοι διαπίστωσαν τις τελευταίες ημέρες συνεχείς υποτιμήσεις τους. Ο όγκος της αγοράς αυξήθηκε κατά 113%, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης CoinMarketCap.

Η κακή απόδοση έρχεται σε έντονη αντίθεση με την επίδοση ρεκόρ στο τέλος του έτους. Το Bitcoin έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών τον Νοέμβριο – αγγίζοντας σχεδόν τα 70.000 δολάρια.Το Bitcoin έχει δει την αξία του να συρρικνώνεται κατά 44% σε σχέση με τις αρχές Νοεμβρίου. Τα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού αποδεικνύονται εξαιρετικά ευάλωτα τόσο στην φυγή των επενδυτών από το ρίσκο όσο και στις προσπάθειες των ρυθμιστικών χαρών ανά τον πλανήτη να προωθήσουν ένα πιο αυστηρό πλαίσιο εποπτείας τους.

Σε Βρετανία, Ισπανία και Σιγκαπούρτη οι αρμόδιες αρχές άφησαν να εννοηθεί ότι θα υιοθετήσουν άμεσα πιο σκληρούς κανόνες για την προώθηση των κρυπτονομισμάτων σε μικροεπενδυτές,ε νώ η ρωσική κεντρική τράπεζα έφτασε στο σημείο να προτείνει πλήρη απαγόρευση του mining. 

Yπό τις συνθήκες αυτές δεν αποκλείεται να δούμε συνέχεια στο sell off την επόμενη εβδομάδα, με το Bitcoin να χάνει και το στήριγμα και των 35.000 δολαρίων. 
 

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: Indepentend

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις