ΚΑΙΡΟΣ

Ρέγκλινγκ: Η πιθανότητα Grexit θα μπορούσε να αναβιώσει

Την έκπληξή του για τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το ρόλο του ΔΝΤ στο τρίτο μνημόνιο εκφράζει ο Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στο Βήμα.  «Η πιθανότητα Grexit θα μπορούσε να αναβιώσει αν η Αθήνα δεν σεβαστεί τις δεσμεύσεις της» προειδοποιεί μάλιστα. 

Όπως επισημαίνει, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν πρέπει να υπάρχουν πισωγυρίσματα, χαρακτηρίζοντας πάντως την έγκαιρη δημιουργία του νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων ως πολύ σημαντική για την αξιοπιστία της κυβέρνησης..

Όσον αφορά τη συμμετοχή του Ταμείου, την οποία ο ίδιος θεωρεί μάλλον βέβαιη, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) εξηγεί ότι προβλέπεται από σειρά νομικών κειμένων που και η ίδια η ελληνική πλευρά έχει υπογράψει.

Ο γερμανός τεχνοκράτης ξεκαθαρίζει ότι οι σκέψεις για ονομαστικό κούρεμα πρέπει να αποκλείονται, αλλά ο ESM εξετάζει reprofiling (ανασχεδιασμό) του ελληνικού χρέους, με έμφαση στη χρονική επέκταση των χαμηλών αποπληρωμών πέραν της επόμενης οκταετίας. «Υπάρχει σύγκλιση θέσεων στο ζήτημα αυτό» σημειώνει μάλιστα. Ο κ. Ρέγκλινγκ δεν κρύβει την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις του πρώτου εξαμήνου του 2015, όταν και χάθηκε η πρόοδος που συντελέσθηκε το 2014.

Πηγή: skai.gr