Ρέγκλινγκ για Ελλάδα: Υπάρχουν ακόμη ανοικτά ζητήματα - Στενεύει ο χρόνος

Η επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs) για φέτος, ύψους 1 δισεκ. ευρώ, θα κριθεί από το επόμενο Eurogroup, στη βάση της δεύτερης έκθεσης από τους θεσμούς διεμήνυσε τη Δευτέρα ο Κλάους Ρέγκλινγκ στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup. 

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εξήγησε ότι υπάρχουν κάποια «ανοιχτά ζητήματα» και πως η Ελλάδα έχει μερικές εβδομάδες μπροστά της για να τα αντιμετωπίσει -ώς τη δημοσίευση της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας (27 Φεβρουαρίου). 

«Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους θεσμούς και τα ανοιχτά ζητήματα είναι συγκεκριμένα», είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι οι ελληνικές Αρχές εργάζονται πολύ σκληρά. Ομως δεν μπορώ να σας απαντήσω σήμερα τι θα γίνει στο επόμενο Eurogroup.

Σημειώνεται ότι σε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας και Ευρώπη επικρατεί δυσαρέσκεια για τις κυβερνητικές προτάσεις όσον αφορά την πρώτη κατοικία και τα κόκκινα δάνεια, καθώς, όπως επισημαίνεται, ενισχύεται έτσι η "κουλτούρα των κακοπληρωτών" και όχι το τραπεζικό σύστημα. Επομένως, τονίζεται, αν δεν υπάρξουν ικανοποιητικές αλλαγές δεν θα δοθεί "πράσινο φως". Η κυβέρνηση πάντως, κάνει λόγο για σημαντική πρόοδο. 


 

Πηγή: skai.gr