Προς αναδρομική αύξηση της φορολογίας για τα εισοδήματα του 2015

Αναδρομική αύξηση της φορολογίας για τα εισοδήματα του 2015 επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου ότι θα υπάρξουν μικρές αλλαγές στην φορολογική κλίμακα για τα φετινά εισοδήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής σχεδιάζονται αλλαγές στους συντελεστές για τα υψηλότερα εισοδήματα ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του Μνημονίου. Ωστόσο, αδιευκρίνιστο παραμένει τι θεωρεί «υψηλά εισοδήματα» το οικονομικό επιτελείο.

Επιπλέον, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ακόμη και με μονομερή απόφαση, δηλαδή χωρίς συμφωνία με τους θεσμούς, ώστε να αποφύγει ή έστω να περιορίσει τις περικοπές στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις.

Υποστηρίξει ότι το μέτρο θα είναι πρόσκαιρο για τρία χρόνια και θα συνδεθεί με την αύξηση της εισπραξιμότητας του συστήματος.

Αναφερόμενος στην επικείμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι έχει δεσμευθεί πως δεν θα θιγούν οι κύριες συντάξεις με το νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση, και προσέθεσε διπλωματικά ότι αυτό «δεν πρέπει» να γίνει.

Στο μεταξύ, από 1ης Ιανουαρίου 2016 θα ξεκινήσει σταδιακά η σύνδεση των ταμειακών μηχανών επιχειρήσεων με το Taxis, ενώ το αφορολόγητο θα «κτίζεται» με αποδείξεις συναλλαγών με κάρτες.
Πηγή: skai.gr