Προέδρος μεσιτών σε ΣΚΑΪ: Γιατί ανέβηκαν οι τιμές των ακινήτων και αυξήθηκαν τα ενοίκια

Στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την άνοδο στις τιμές των ακινήτων καθώς και στις αυξήσεις στα ενοίκια,  αναφέρθηκε ο Δημήτρης Μπινιάρης, Γενικός Γραμματέας ομοσπονδίας μεσιτών Ελλάδος στην εκπομπή Αταίριαστοι

Ο κ. Μπινιάρης αποκάλυψε ότι γίνεται «χαμός» στα συμβολαιογραφία για τις μεταβιβάσεις ενόψει της ανόδου των αντικειμενικών. «Το πρόβλημα είναι ότι οι καταστάσεις καθυστερούν τις διαδικασίες . Για να συλλεχθούν τα απαραίτητα πιστοποιητικά χρειαζόμαστε τουλάχιστον 2 εώς και 4 μήνες. Αυτό πάει πίσω όλη την αγορά», σχολίασε.

Δεν έκρυψε, δε, την απογοήτευσή του σχετικά με αυτό το ζήτημα: «Νιώθω ότι έχουμε δυο κράτη. Από τη μία βρίσκεται το κράτος των κυβερνώντων που προσπαθεί να συνεχώςνα προωθεί την οικονομία και από την άλλη οι υπαλλήλοι δεν μας εξυπηρετούν τόσο πολυ και μας κρατούν πίσω.»

Είπε επίσης ότι είναι πολύ μεγάλες οι αυξήσεις και στα ενοίκια. «Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν δυο διαμερίσματα 50 τετραγωνικών σε Παγκράτι και Κουκάκι , τα οποί μισθώθηκαν με 600 ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι ήταν ανακαινισμένα, ωστόσο χρονολογούνται στην δεκαετία του '70.»

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά τους στις τιμές των ακινήτων στην περιοχή του Ελληνικού «Στη ευρύτερη περιοχή του Ελληνικού και της Γλυφάδας που αναβαθμίζεται υπάρχουν νεόδμητα σπίτια που πωλούνται  ακόμα και με 8 χιλιάδες ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, τα οποία βέβαια αφορούν αγοραστές υψηλού budget.»

Τέλος η λύση που προτείνει ο ίδιος, για να διευκολυνθεί το έργο των μεσιτών, όπως τόνισε, είναι «να επισπευθούν οι διαδικασίες και να τηρείται η νομιμότητα».

Πηγή: skai.gr