Πού θα επενδύσουν οι υπερπλούσιοι το 2022

Πού θα επενδύσουν οι υπερπλούσιοι το 2022

Η ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού ήταν ένα από τα ζήτημα που απασχόλησε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του  2021 και όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει να προβληματίζει και τη νέα αυτή χρονιά.

Σύμφωνα με το CNBC, ο πληθωρισμός θεωρείται ένας από τους πλέον πιο καθοριστικούς παράγοντες βάσει του οποίου οι super rich αυτού του πλανήτη πραγματοποιούν τις επενδύσεις τους.

«Όπως όλοι οι επενδυτές, έτσι και οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, ανησυχούν για τον πληθωρισμό. Επιθυμία τους είναι να διατηρήσουν – και γιατί όχι – να αυξήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και εντός του 2022», αναφέρει ο Μίκαελ Σόνενφελντ, πρόεδρος και ιδρυτής της TIGER 21 της οποίας πελάτες είναι πλούσιοι επιχειρηματίες με περιουσίες από 10 εκατομμύρια έως και 1 δισ. δολάρια.

Αυτά είναι τα πιο sos επενδυτικά βήματα για το 2022

1) Δημιουργία χαρτοφυλακίων ανθεκτικών στον πληθωρισμό

Τα μέλη της TIGER 21 είναι πεπεισμένα ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα είναι μόνιμες και όχι παροδικές. Στην πραγματικότητα, το 65% των μελών αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα επιταχυνθεί το επόμενο έτος.

Ως εκ τούτου, όσοι ανήκουν στο «κλαμπ των εκατομμυριούχων» σχεδιάζουν να επενδύσουν τα χρήματά τους με τέτοιο τρόπο ώστε να τα προστατεύσουν από τον πληθωρισμό.

Πού θα επενδύσουν οι super rich

  • Στην αγορά ακινήτων
  • Σε δημόσιες μετοχές ή μετοχές τεχνολογικών εταιρειών (Amazon, Apple, Airbnb), σε προϊόντα βασικής κατανάλωσης καθώς και υπηρεσίες ροής
  • Σε κρυπτονομίσματα

2) Διπλασιάζοντας τις επενδύσεις στην αγορά crypto

Ως εναλλακτική λύση στην επένδυση σε χρυσό για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, τα μέλη της TIGER 21 διπλασίασαν τις επενδύσεις τους σε κρυπτονομίσματα. Ειδικότερα, αποφάσισαν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους στο ethereum (34%), στο bitcoin (33%), σε ένα ταμείο κρυπτογράφησης (23%) καθώς και σε άλλα κρυπτονομίσματα (15%). Σημειώνεται πως μόλις το 2% των πελατών της εν λόγω εταιρείας αποφάσισε να επενδύσει στο dogecoin.

Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς το Bitcoin συχνά χαρακτηρίζεται ως «ψηφιακός χρυσός». Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές εάν το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα θεωρείται ως μια καλή αντιστάθμιση του πληθωρισμού μακροπρόθεσμα.

Η Cash App, για παράδειγμα, υπηρεσία πληρωμών η οποία ανήκει στην Square Inc., επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν μόνο bitcoin. Η PayPal δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να αγοράζουν τέσσερα διαφορετικά κρυπτονομίσματα: bitcoin, ethereum, bitcoin cash και litecoin. Επιπλέον, η Robinhood υποστηρίζει επτά κρυπτονομίσματα για αγορά από χρήστες, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος – meme, dogecoin.

3) Αύξηση των επενδύσεων στην εναλλακτική ενέργεια

Οι μετοχές των ηλεκτρικών οχημάτων εξακολουθούν να αποτελούν «καυτές επενδύσεις». Οι εξαιρετικά πλούσιοι του πλανήτη επιλέγουν να επενδύσουν τα χρήματά τους και αυτή τη χρονιά σε εταιρείες όπως η Tesla, η Rivian και η Lucid.