Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Νοεμβρίου 2023 - Η ανακοίνωση ΕΦΚΑ

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ έδωσε τις ημερομηνίες πληρωμής, προς αποφυγή μπερδεμάτων που έγιναν τον προηγούμενο μήνα, καθώς άλλαξε ο τρόπος καταβολής

Αυτή την εβδομάδα ξεκινά η πληρωμή των συντάξεων για τον Νοέμβριο του 2023.

Ήδη, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ έδωσε τις ημερομηνίες πληρωμής, προς αποφυγή μπερδεμάτων που έγιναν τον προηγούμενο μήνα, καθώς άλλαξε ο τρόπος καταβολής.

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω πανδημίας η πληρωμή των συνταξιούχων «έσπαγε» σε περισσότερες ημερομηνίες για την αποφυγή συχνωτισμού στα ΑΤΜ. Αυτό όμως πλέον έχει αλλάξει, και η καταβολή γίνεται όπως και προ Covid εποχής.

Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία:

  • Την Πέμπτη 26/10/2023 (τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα), θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μη μισθωτών (ΟΓΑ,ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ) και οι συντάξεις e-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (μισθωτοί και μη μισθωτοί) από 1/1/2017 και έπειτα.
  • Τη Δευτέρα 30/10/2023 (προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα), θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μισθωτών και οι συντάξεις του Δημοσίου.

Σημειώνεται πως οι συντάξεις Οκτωβρίου αναμενόταν να φανούν στους λογαριασμούς μετά τις 17:00, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια. Όμως, οι συνταξιούχοι διαπίστωσαν ότι είχαν πιστωθεί μόνο τα μετοχικά και όχι ολόκληρο το ποσό της σύνταξης.

Πλέον, οι συντάξεις είτε φαίνονται στα ΑΤΜ είτε στις 20:00 της προηγούμενης από την παραπάνω ημερομηνία πληρωμής ημέρα, ή την ίδια ημέρα που αναφέρεται παραπάνω, νωρίς το πρωί, όπως γινόταν και την περίοδο προ της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: skai.gr