Πώς να διαπραγματευτείς για εξ αποστάσεως εργασία

Εάν δεν είσαι έτοιμη να επιστρέψεις στο γραφείο, αξίζει να δοκιμάσεις να διαπραγματευτείς 

Έρευνες έδειξαν ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων λαχταρά να επιστρέψει στο γραφείο κάποια στιγμή και ότι πολλοί θεωρούν την προσωπική αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους τους ζωτικής σημασίας για την παραγωγικότητά τους.

Άλλη έρευνα έδειξε ότι το 40% των εργαζομένων θα προτιμούσαν να εργάζονται από το σπίτι επ’ αόριστον, όπως αναφέρει το USA Today, και αυτό το ποσοστό πιθανότατα αυξάνεται καθώς ο καιρός επί της πανδημίας περνάει.

Για όσους βιώνουν άγχος για την επιστροφή στην εργασία, οι ειδικοί ψυχικής υγείας λένε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο και συμπληρώνουν ότι τώρα είναι η ώρα να είμαστε προνοητικοί σχετικά με τη διαπραγμάτευση για το αν θέλουμε να συνεχίσουμε με τηλεργασία.

Ακόμα κι αν αυτές οι συζητήσεις αποτύχουν, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καταπολεμήσεις το άγχος της επιστροφής στη δουλειά είναι να κάνεις μια ειλικρινή συζήτηση με τον manager του γραφείου ή τον συνεργάτη από το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού.

Πώς πρέπει να συζητήσεις την επιστροφή στη δουλειά;

Εάν πραγματικά δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να επιστρέφει στο γραφείο πιθανότητα να αξίζει να δώσεις λίγο παραπάνω χρόνο και να δοκιμάσεις να βρεις μια δουλειά, με τα προνόμια που θέλεις.

Ό,τι κι αν είναι αυτό που σε κάνει να μη θες να επιστρέψεις στο γραφείο μην αισθάνεσαι παγιδευμένη και μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να μείνει άπραγη.

Πηγή: Savoir Ville