Πλασκοβίτης: Επέκταση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας

Την επέκταση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας στο στενό δημόσιο τομέα προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης. Είπε ότι πολλές λίστες εφέδρων που έστειλαν φορείς δεν ήταν επαρκείς.

Όπως είπε με το νέο μισθολόγιο ο βασικός μισθός θα είναι αυξημένος, γεγονός που θα ενισχύσει τους μισθούς του 10% των δημόσιων υπαλλήλων.

Ωστόσο η συνολική μείωση της μισθολογικής δαπάνης από την περικοπή των επιδομάτων και τις μειώσεις στα υψηλότερα κλιμάκια των δημόσιων υπαλλήλων θα φτάσει στο 20%.

Αύξηση του ποσοστού συγκέντρωσης των αποδείξεων

Το ποσοστό συγκέντρωσης των αποδείξεων θα αυξηθεί, αλλά δεν έχει ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» μετά το θόρυβο που καταγράφηκε από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος δε, στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για συγκέντρωση αποδείξεων που θα αντιστοιχούν έως το 60% του εισοδήματός, τόνισε ότι ήταν ένα παράδειγμα.

Σύμφωνα με τον γγ. του ΥΠΟΙΚ, το ακριβές ποσοστό των αποδείξεων που θα χρειάζεται κάθε φορολογούμενος θα συγκεκριμενοποιηθεί στο ν/σ για το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου στη Βουλή.

«Το ποσοστό θα είναι λογικό, και θα προκύπτει στατιστικά από ό,τι ο μέσος φορολογούμενος καταναλώνει» σημείωσε «Το κίνημα των αποδείξεων πέτυχε, αλλά δεν μπορούμε δημοσιονομικά να αντέξουμε επιστροφές» πρόσθεσε.

Για τις ηλεκτρονικές κάρτες, ο κ. Πλασκοβίτης δήλωσε ότι οι τράπεζες έχουν ολοκληρώσει την εκτύπωση τους, και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η διάθεση στους πολίτες, αλλά διευκρίνισε ότι δεν καταργείται η υποβολή χάρτινων αποδείξεων.

Όπως ανέφερε εξάλλου, σήμερα Τετάρτη αφικνούνται στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, ενώ τις επόμενες ημέρες καταφτάνουν οι επικεφαλής.

Στο μεταξύ, συνεδριάζει την Πέμπτη, υπό τον πρωθυπουργό, το υπουργικό συμβούλιο για την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο.

Αποστάσεις από τους νέους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών για τις αποδείξεις τήρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό.
Πηγή: skai.gr