ΚΑΙΡΟΣ

Παγκόσμια πρωτοτυπία η κυβερνητική λύση για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Πάχτας, ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης των Μεταλλείων, έναντι τιμήματος 11 εκατομμυρίων ευρώ που θα καταβάλουν έλληνες και ξένοι επενδυτές.
Η λύση αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, ενδιαφερόμενη να καταδικάσει μόνο τις αντιδράσεις των εργαζομένων καθώς για πρώτη φορά αναλαμβάνει μεταλλευτική δραστηριότητα, σχήμα, στο οποίο δεν συμμετέχει μεταλλευτική εταιρία.
Οι νέοι επενδυτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να καταθέσουν εντός 24 μηνών ολοκληρωμένο επενδυτικό σχέδιο για τη λειτουργία των Μεταλλείων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας οι ξένοι επενδυτές είναι χρηματοδοτικό σχήμα με βασικούς μετόχους διεθνείς επενδυτικές τράπεζες.
Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν κατασκευαστικές με επικεφαλής την «Ακτωρ», ενώ δωρεάν μετοχές 9% θα δοθούν στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής και στους τρεις δήμους της περιοχής.
Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Σαλαγκούδης, καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι ζητά από την αντιπολίτευση να συναινέσει ώστε να εισαχθεί η τροπολογία με παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τους οποίους και εμπαίζει.
Πηγή: skai.gr