ΚΑΙΡΟΣ

Π. Καρβούνης: Να αρθεί κάθε εμπόδιο για τις επιχορηγήσεις στην Ελλάδα

Την ανάγκη να επιταχυνθεί η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων ώστε να προχωρήσουν σημαντικά έργα, επισημαίνει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Την στιγμή που η ελληνική οικονομία χειμάζεται, υπάρχουν επιχορηγήσεις της Ε.Ε ύψους 12 δισ ευρω αλλά για να μπουν στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν κάποια βήματα είπε στο ΣΚΑΪ ο Πάνος Καρβούνης επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Μπαρόζο στην επιστολή του ζητά από τον κ. Παπαδήμο να υπάρξει συνεννόηση με το κλιμάκιο της Ένωσης έτσι ώστε τα χρήματα να μπουν στην χώρα και να αρθεί κάθε εμπόδιο.

Ανέφερε ακόμη ότι στην επιστολή του προέδρου της Κομισιόν, επισημαίνεται ότι η Ε.Ε έχει προτείνει στην Ελλάδα την χρηματοδότηση των 5 μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας μέσω ενός εγγυοδοτικού ταμείου που θα δώσει χρήματα στους παραχωρησιούχους για να προχωρήσουν τα έργα.

Σημείωσε τέλος ότι το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο έχει δώσει στην χώρα πόρους για επαγγελματική κατάρτιση και απασχόληση που όμως έχουν απορροφηθεί από την χώρα μας σε ποσοστό μόλις 20 με 25%. Πηγή: skai.gr