Κλείσιμο

ΟΤΟΕ: Χωρίς αποτέλεσμα και η τρίτη συνάντηση με τις Τράπεζες για νέα κλαδική ΣΣΕ

Άγονη αποδείχτηκε η τρίτη συνάντηση διαπραγμάτευσης για τη νέα κλαδική ΣΣΕ ΟΤΟΕ- Τραπεζών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων, οι θέσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των Τραπεζών για τα μισθολογικά και τα θεσμικά θέματα της κλαδικής ΣΣΕ απέχουν πολύ ακόμα από τις διεκδικήσεις της κι απορρίφθηκαν.

Όπως σημειώνει, οι εκπρόσωποι των τραπεζών δικαιολόγησαν τις θέσεις τους επικαλούμενοι τη δύσκολη συγκυρία και τις πρόσθετες αβεβαιότητες που η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργούν για την οικονομία και για τον κλάδο.

Οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ ξεκαθάρισαν ότι:  

Η αρνητική συγκυρία, με κύριο γνώρισμα την ανάφλεξη του πληθωρισμού, πλήττει πρώτα και κύρια το εισόδημα των εργαζομένων, κάτι που οφείλουν και επιβάλλεται να λάβουν σοβαρά υπόψη και οι εργοδότες του κλάδου, αλλά και η κυβέρνηση.

Από τα αποτελέσματα των Τραπεζών, τις εκτιμήσεις ξένων οίκων και αναλυτών, αλλά και από τις ίδιες τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις των CEOs, επιβεβαιώνεται η σημαντική βελτίωση των βασικών μεγεθών, η βιωσιμότητα και η ενίσχυση της κερδοφορίας των Τραπεζών, καθώς και οι θετικές προοπτικές για την πορεία τους. 

«Οι εργαζόμενοι στη 10ετή περίοδο της οικονομικής κρίσης έκαναν σκληρές θυσίες, στηρίζοντας ουσιαστικά τις Τράπεζες, όταν αυτές είχαν απόλυτη ανάγκη.

Τώρα είναι η σειρά των Τραπεζών, να γυρίσουν σελίδα και να δείξουν έμπρακτα την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη τους και να στηρίξουν ουσιαστικά τους εργαζόμενους, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στα προηγούμενα δύσκολα χρόνια» επισημαίνει η ΟΤΟΕ, που συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις και θέτει τον κλάδο σε διαρκή αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία καλεί σήμερα στη μια και μισή σε τηλεδιάσκεψη τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των συλλόγων.

Tην Τρίτη 22 Μαρτίου και ώρα 12:30 σε συνεδρίαση την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ.

Τις Τράπεζες να προσέλθουν την Τρίτη 22/3, στην επόμενη  συνάντηση, που είναι καθοριστική για την συνέχεια των διαπραγματεύσεων, με ουσιαστικά βελτιωμένες προτάσεις. 

Η ΟΤΟΕ δηλώνει αταλάντευτη στον στόχο της να διεκδικήσει μέχρι τέλους την υπογραφή μιας ικανοποιητικής και αξιοπρεπούς νέας κλαδικής ΣΣΕ, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου και στις προκλήσεις των καιρών.

Πηγή: skai.gr