Τη λύπη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποτυχία να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα σχετικά με την οικονομική προσαρμογή, ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση χρέους, εκφράζει σε γραπτή δήλωσή του ο επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν.

Ο κοινοτικός επίτροπος υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη διακομματικής συμφωνίας για στήριξη στο κοινό πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ. «θα πρέπει να βρεθεί σύντομα συμφωνία. Ο χρόνος εξαντλείται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ολι Ρεν.

Σύμφωνα με το Φιλανδό επίτροπο «είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος.

Το εύρος της πρόκλησης αποτελεί τεστ για την ελληνική κοινωνία συνολικά και για το λόγο αυτό απαιτεί τη συμβολή όλων των κομμάτων και των πολιτών», καταλήγει ο Ολι Ρεν.

Η ΝΔ απάντησε με τον ίδιο τρόπο που είχε απαντήσει και όταν είχε κάνει δηλώσεις ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών. «Η Ελλάδα έχει και Σύνταγμα και θεσμούς και κυβέρνηση και αντιπολίτευση και αξιοπρέπεια. Το θέμα πλέον είναι τι απαντά η κυβέρνηση σε τέτοιες δηλώσεις που αποτελούν παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας».

Επίθεση κατά της Κομισιόν εξαπέλυσε το ΚΚΕ. «Μπορεί το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ να έχουν δώσει το δικαίωμα στα όργανα και τα στελέχη αυτής της λυκοσυμμαχίας να παρεμβαίνουν ωμά στα εσωτερικά της χώρας, πάντα στο πλευρό των κυβερνήσεων και των μεγαλοεπιχειρηματιών, αλλά τέτοιο δικαίωμα δεν τους έχει δώσει ο ελληνικός λαός. Και δεν πρέπει να τους το δώσει», σχολιάζει η ανακοίνωση του κόμματος.


Πηγή: skai.gr