Οι εταιρείες κρυπτοεξόρυξης των ΗΠΑ προκαλούν αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος

Μια έρευνα αποκάλυψε ότι οι εταιρείες χρησιμοποιούν αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσουν το Χιούστον και συμβάλλουν στην αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα  

Οι μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες κρυπτοεξόρυξης έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τόση ηλεκτρική ενέργεια όσο σχεδόν κάθε σπίτι στο Χιούστον του Τέξας. Η χρήση ενέργειας συνεπάγεται αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος, σύμφωνα με έρευνα Δημοκρατικών βουλευτών.

Η κρυπτοεξόρυξη είναι μια εξαιρετικά ενεργοβόρα διαδικασία, που περιλαμβάνει τη χρήση εξειδικευμένων υπολογιστών, οι οποίοι λειτουργούν συνεχώς για την επίλυση πολύπλοκων μαθηματικών προβλημάτων προκειμένου να δημιουργηθούν νέα εικονικά νομίσματα, γράφει η εφημερίδα «Guardian». 

Η δίωξη της ψηφιακής απάτης προσκρούει σε ένα κεντρικό, άλυτο ερώτημα: Είναι τα κρυπτονομίσματα τίτλοι; Η κατάρρευση κρυπτονομισμάτων αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων πυροδοτεί καταιγισμό αγωγών στις ΗΠΑ. 

Οι ΗΠΑ έχουν γίνει το κέντρο της κρυπτοεξόρυξης μετά την απαγόρευσή της στην Κίνα. Περισσότερο από το ένα τρίτο της παγκόσμιας υπολογιστικής ισχύος που αφιερώνεται στην εξόρυξη του bitcoin, του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος, προέρχεται από τις ΗΠΑ, ανέφεραν η γερουσιαστής Elizabeth Warren και άλλοι πέντε Δημοκρατικοί σε επιστολή τους προς την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος.

«Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας ... είναι ανησυχητικά ... αποκαλύπτοντας ότι οι κρυπτομηχανές είναι μεγάλοι χρήστες ενέργειας που ευθύνονται για ένα σημαντικό -και ταχέως αυξανόμενο- ποσό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα», αναφέρεται στην επιστολή. «Είναι επιτακτική ανάγκη οι υπηρεσίες σας να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη πληροφοριών σχετικά με την ενεργειακή χρήση και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κρυπτοεξόρυξης».

Οι νομοθέτες ζήτησαν πληροφορίες από επτά από τις μεγαλύτερες εταιρείες που ασχολούνται με την κρυπτοεξόρυξη, συμπεριλαμβανομένων των Stronghold, Greenidge, Bit Digital, Bitfury, Riot, BitDeer και Marathon, σχετικά με τις πηγές ενέργειας και την κατανάλωσή τους και τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων τους στο περιβάλλον. 

Τα στοιχεία αποκάλυψαν ότι ο κλάδος χρησιμοποιεί σημαντική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας, αυξάνει την παραγωγή και δημιουργεί σημαντικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε μια εποχή που οι ΗΠΑ πρέπει να μειώσουν δραστικά τις εκπομπές για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης.

Τα δεδομένα εκπομπών από τρεις εταιρείες, τις Bit Digital, Greenidge και Stronghold, έδειξαν ότι οι δραστηριότητές τους δημιουργούν 1,6 εκατ. τόνους CO2 ετησίως, ποσότητα που παράγεται από σχεδόν 360.000 αυτοκίνητα. Ο περιβαλλοντικός τους αντίκτυπος είναι σημαντικός, παρά τους ισχυρισμούς της βιομηχανίας σχετικά με τη χρήση καθαρής ενέργειας και τις δεσμεύσεις για το κλίμα, έγραψαν οι νομοθέτες.

Στο Τέξας, το οποίο έχει μετατραπεί σε κόμβο κρυπτοεξόρυξης, η βιομηχανία αναμένεται να συνεχίσει να επεκτείνεται σημαντικά τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας το ποσό του ηλεκτρικού φορτίου, σχεδόν, στο ένα τρίτο της σημερινής μέγιστης χωρητικότητας του δικτύου μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια και επιβαρύνοντας το σύστημα, σύμφωνα με έκθεση του Verge. Η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει καταρρεύσει τους τελευταίους μήνες. 

Πηγή: skai.gr