ΚΑΙΡΟΣ

"Οδυνηρό αλλά απαραίτητο το λουκέτο"

"Οδυνηρό, αλλά απαραίτητο", κρίνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος το λουκέτο που επιβλήθηκε από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) σε τέσσερις θυγατρικές ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου ΑΣΠΙΣ, και στην ασφαλιστική Σκούρτης.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια του έκτακτου συμβουλίου της ΕΑΕΕ, με τα "λουκέτα" η ασφαλιστική αγορά αναμένεται να αποκτήσει φερεγγυότητα, αξιοπιστία και να εξυγιανθεί.

Για τους εργαζόμενους των ασφαλιστικών εταιρειών, σύμφωνα με την Ένωση, θα γίνει προσπάθεια να απορροφηθούν στο σύνολό τους.

Οι ασφαλισμένοι των αυτοκινήτων θα καλύπτονται για τον επόμενο μήνα από το επικουρικό κεφάλαιο της ΕΑΕΕ. 

Για περίπου 200.000 ασφαλισμένους που έχουν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα ή δυστύχημα και αναμένουν τα χρήματά τους από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα, από τον όμιλο ΑΣΠΙΣ θα αποζημιωθούν επίσης από το επικουρικό κεφάλαιο.

Σημειώνεται ότι πέραν των αδειών λειτουργίας των προαναφερθεισών εταιρειών, η ΕΠΕΙΑ όρισε και τους επόπτες ασφαλιστικής εκκαθάρισης, ενώ ζήτησε από τον υπουργό Οικονομίας να ορίσει επόπτη χαρτοφυλακίων ζωής για την ΑΣΠΙΣ, ο οποίος θα αναλάβει τη λειτουργία της εταιρείας μέχρι να μεταβιβαστούν τα χαρτοφυλάκια ζωής σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, καταβάλλοντας αποζημιώσεις σε ασφαλισμένους και δικαιούχους, καθώς και τους μισθούς στους εργαζόμενους.

Για την ανακοίνωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος πατήστε ΕΔΩ 

Στο μεταξύ, η Aspis Holdings Public Company Ltd ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η ανάκληση της άδειας λειτουργίας των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ στην Ελλάδα, δεν έχει οποιαδήποτε ουσιαστική επιρροή στην λειτουργία της εταιρείας στην Κύπρο.

"Η σχέση της εταιρείας είναι καθαρά μετοχική αφού οι εν λόγω δυο εταιρείες κατέχουν μαζί το 19,4% του κεφαλαίου της εταιρείας μας και δεν υπάρχει οποιαδήποτε λειτουργική σχέση μεταξύ των εταιρειών, ούτε οποιαδήποτε οικονομική εξάρτηση που να επηρεάζει οικονομικά την εταιρεία μας", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Aspis Holdings.

Πηγή: skai.gr